18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novira Plaza - pinnad müüakse maha ja autod sõidavad liftiga

Foto: Novira
Novira Capital juhtivpartner Arle Mölder rääkis Äripäeva Kinnisvarakonverentsil, et Novira Plaza kõrghoonet arendades tehakse kaks põhimõttelist uuendust - büroopinnad müüakse ja büroohoone ülemistele korrustele ehitatakse korterid.

"Varasemas elus oleme arendanud kahte büroohoonet - Kawe ja Metro Plazat. Meil on ka Novira projektiga kõrged ambitsioonid. Selle hoone juures teeme kahte asja teistmoodi - müüme büroopindasid, mitte ei üüri neid," ütles Mölder. Ta lisas, et mõte on selles, et büroohoone ehituse ajal sinna üürnikke väga ei saa ja 1-1,5 aastat kulub büroohoone täitmiseks üürnikega.

"Tegime julge otsuse, et selles hoones hakkavad olema nii korterid kui ka bürood - kolm ülemist korrust on korterid, 12 alumist korrust bürood. kui on bürood ja korterid koos, siis ei tohi tekkida olukorda, kus ühes liftis kohtuvad prügikottidega elanikud ning tumedas ülikonnas ärimehed. Ehk et majale tuleb kaks eraldi fuajeed. Baltikumis pole ühtegi autolifti, kui sellesse majja tuleb Balti riikide esimene autolift. Need ei ole perekorterid, vaid linnaresidentsid," rääkis Mölder.

Ta lisas hoone kõrguse kohta, et kui linnaisad oleksid lubanud teha kõrgema, oleks nad seda ka teinud. Eestis algab kõrghoone alates 9st korrusest.

"Energiatõhususes proovime olla eesrinnas, kuid on tooteid, mida valitakse ennekõike toote ja mitte kulude järgi. Me tahaks mõelda, et meid valitakse eelkõige sellepärast, et meie maja on atraktiivne ja õiges kohas. Klaasmaja iseenesest ei ole väga energiatõhus," möönis ta. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785