12. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kus kasvasid korteripakkumiste hinnad kõige kiiremini

Tallinna korteripakkumiste keskmise hinna tõusu osas hiilgas möödunud 2014. aastal Kristiine linnaosa, kus korteripakkumiste keskmine hind kerkis aastaga 14%.

Kristiinele järgnes Põhja-Tallinna linnaosa, kus eelkõige Kalamaja toel kasvasid korteripakkumiste hinnad aastataguse ajaga võrreldes 14%.

Kalamaja uus tulemine

„Üha enam kostab Kalamaja piirkonna kohta kriitikat, et tegemist on ülehinnatud piirkonnaga, kust elanikud lahkuvad. Praktika tõestab aga vastupidist – Kalamajas on palju uusarendusi, asumis tehakse palju tehinguid ja hinnatõuski näitab, et Kalamaja näol on tegemist piirkonnaga, kuhu inimesed pigem tahavad minna,“ kommenteeris Tarvo Teslon pealinna korterituru üht kuumemat piirkonda.

Vanalinn ja Prita hinnad püsivad

Väikseim, kuid siiski plussi poolel on korterite hinnamuutus Vanalinnas ja Pirital. Vanalinna korteripakkumiste keskmine hind oli 2014. aasta lõpus 3157 eurot ruutmeetri eest, Pirital 2077 eurot ruutmeetri eest. Aastaga kasvasid need näitajad vastavalt 2 ja 3 protsenti.

„Vanalinnas ja Pirital on korterite hinnad pisut varem juba ette ära tõusnud. Seetõttu jäi neis piirkondades 2014. aasta hinnatõus Tallinna keskmisele alla. Samuti on Vanalinnas ja Pirital proportsionaalselt vähem uusi korteriarendusi, mis on üks pakkumishindade üldise tõusu põhjusi,“ põhjendas Tarvo Teslon toimunut.

Suur kasv mägedel

Korteripakkumiste arv kasvas eriti jõudsalt Lasnamäel ja Mustamäel. Lasnamäel oli 2014. aasta lõpul 1482 ja Mustamäel 973 korteripakkumist. See on vastavalt 72 ja 70 protsenti aastatagusest rohkem.

„Lasnamäe ja Mustamäe eriti suure korterite müügipakkumiste arvu tõusu taga on eelkõige uusarendused. Mõlemas linnaosas tuli aasta jooksul turule mitmeid uusi suuri korteriprojekte. Uute korterite turule tulemine kasvatab enamasti ümberkolijate arvelt samas piirkonnas vanemate korterite pakkumist,“ selgitas Tarvo Teslon sedavõrd suurt müügipakkumiste arvu muutust.

Tallinna korteripakkumiste keskmine aastane hinnatõus oli 7%, võttis portaali KV.EE juhataja Tarvo Teslon möödunud aasta numbreid kokku.

Kinnisvaraportaali KV.EE haldab AllePal OÜ. Samasse gruppi kuuluvad veel Eestis tegutsevad portaalid Osta.ee (kauplemine), Hydra.ee.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785