10. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Ehitaja tiitli tõi Tondiraba jäähalli projekt

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) kuulutas välja konkursi "Aasta Ehitaja 2014” võitjaks Ahto Aruvälja Merko Ehituse Eesti aktsiaseltsist. Võidu tõi Aruväljale Tondiraba jäähalli ehitus. 

„Tondiraba jäähalli ehitusel tuli Ahto Aruväli suurepäraselt toime objektimeeskonna juhtimisega ning tema professionaalne projektijuhtimine tagas selle, et esteetiliselt nauditav, ehitustehniliselt keerukas ja multifunktsionaalsete kasutusvõimalustega jäähalli hoone valmis tähtaegselt 14 kuuga," toob välja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor ja konkursi "Aasta Ehitaja 2014" žürii esimees Indrek Peterson.

"Ahto oskas tõhusalt juhtida koostööd tellija, järelevalve, arhitekti, projekteerijate, alltöövõtjate ning oma töötajatega,“ lisas Peterson.

Keerukas projekt

Tondiraba jäähalli näol on tegemist keeruka ehitisega, mis on täis erakordseid lahendusi alates 4500 raudbetoonist elemendist, 2000 ruutmeetri suurusest ilma ühegi vuugita valatud betoonpõrandast kuni imposantsete, kuni 62 meetri sildega puitfermideni.

Konkursil 18 nominenti

Petersoni sõnul on konkurss järjest suuremat populaarsust võitmas, sellel aastal kvalifitseerus Aasta Ehitajaks koguni 18 nominenti. „Aasta Ehitaja 2014“ tiitlile võis esitada nii pea-kui alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikul: 02.oktoober 2013.- 01.oktoober 2014.

Konkursi "Aasta Ehitaja 2014" nominendid olid:

Joonas Matteus – AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg, – Merko Ehitus Eesti AS, – YIT Ehitus AS, – Nordecon AS, - AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg, – Teede REV-2 AS, – Tallinna Teede AS, – Restor AS, – Eventus Ehitus OÜ, - Astlanda Ehitus OÜ, Pärnu Mudaravila restaureerimistööd, Ranna pst 1 Pärnu. – Merko Ehitus Eesti AS, – YIT Ehitus AS, – Nordecon AS, – Merko Ehitus Eesti AS, – Teede REV-2 AS, - AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg, – Astlanda Ehitus OÜ, - AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg,

Lao ja tootmishoone ehitustööd ning büroohoone rekonstrueerimine, Paneeli 2, Tallinn.Peeter Laidma

Vääna-Jõesuu vee- ja kanalisatsiooni ehitustööd.Aigar Kristovald

Navigatori büroohoone, Laeva 2, Tallinn.Ain Rebane

Tartu Ülikooli Siirdemeditsiinikeskuse hoone projekteerimis- ja ehitustööd, Viljandi mnt 42, Tartu.Lauri Tuulberg

Kortermajade ehitus, Kosemetsa 11/13/14, Tallinn.Meelis Seppam

Topi liiklussõlme ehitus, Laagri, Harjumaa.Marek Rand

Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine Tallinnas (Vana Tartu mnt-Tähnase tee).Meelis Saan

Energia Avastuskeskuse rekonstrueerimine, Põhja pst. 29, Tallinn.Kaido Karula

Lottemaa teemapargi ehitustööd.Janno Nurme

Tiit Joosti

Ülemiste liiklussõlm, Tallinn.Raul Rebane

Creative House/Noblessneri loometsehh, Peetri 11, Tallinn.Madis Padu

Maantee E263 Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimine ja ehitus.Ahto Aruväli

Tondiraba Jäähall, Varraku 14, TallinnHeino Väli

Valgejõe-Rõmeda teelõikude 5 ja7 ehitus,Rein Pokk

Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine.Margus Uuvits

Physicum, Tartu Ülikooli Füüsikainstituut, Ravila 14C, Tartu.Kristjan Kotkas

Logistikakeskus Narva tööstuspargis, Kadastiku 23A,23B, 25A.

Konkursi žüriisse kuulusid: Indrek Peterson, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liige, Ekspert, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor, Eesti Projektbüroode Liidu juhatuse aseesimees, Riigi Kinninsvara AS-i ehituskorralduse osakonna juhataja, Meediapilt OÜ juhataja

Ilmar Link

Lembit Makstin

Enno Rebane

Tõnis Tarbe

Igor Gerasenkov

Liivi Tamm

Konkursi "Aasta Ehitaja" eesmärk on leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelvalve teostaja poolt. EEEL valis parimat ehitajat juba kuuendat aastat järjest ning konkursi eesmärk on  ehitaja ameti väärtustamine ja oma ala parimate tunnustamine.

“Aasta Ehitaja 2014” konkursi nominente võisid esitada nii EEEL-i kuuluvad kui ka Liitu mitte kuuluvad ettevõtted ja ehitusobjektide tellijad.

Eelnevatel aastatel on AASTA EHITAJA tiitli võitnud:

Tarmo Pohlak (2009) poolt juhitud Tallinki büroohoone ehitusTiit Joosti (2010) poolt juhitud Ämari lennubaasi ehitusArvo Kirotus (2011) poolt juhitud Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustöödKeit Paal (2012)poolt juhitud Tallinna Ülikooli Loomemaja NOVA õppehoone ehitustöödAivo Pedak (2013) poolt juhitud Viljandi Riigigümnaasiumi hoone ehitustööd

 

Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht Indrek Peterson võitjat õnnitlemas
Foto: Eiko Kink

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785