28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigihangete kord tekitab hulga probleeme

Täna toimuv Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) sügiskonverents keskendus vajadusele muuta riigihangete läbiviimise korda.

EETELi juhatuse esimees Märt Viileberg ütles, et kõige tõsisem probleem on alapakkumised.

„,Alapakkumistega kaasneb maksude mitte maksmine, konkurentide porri tallamine ning madal tööde kvaliteet “ märkis Viileberg.

Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts viitas majanduskriisi rollile alapakkumiste sagenemisel.

„Ehituse valdkond on tänases majandusruumis nii mitmetahuline, et ilmselt ei saa kõiki probleeme selles sektoris lahendada vaid riigihangete seadusega. See on vaid üks normide kogu mitmete teiste hulgas. Kui tuleb uus riigihangete seadus, kaasneb sellega taas küsimus pakkujate kompetentsusest ning teadlikkusest,“ ütles Palts.

Riigi Kinnisvara AS juhatuse liige Elari Udam sedastas, et väga palju riigihangete hindamisel määrab metoodika.

„Mõistlik on hinnata riigihankele laekuvaid pakkumisi keskmise ehk mediaanhinna alusel. Samas seaduslikku alust selleks pole ning kohtuvaidluse tekkides võib madalaima pakkumise teinu hanke läbi kukutada,“ selgitas Udam.

Juba järgmine nädal toimuval EESTI EHITUSKONVERENTSIL 2014 tutvustab Udam Rahvusarhiivi hoone puhul tehtud piloothanget, kus lisaks tavapäraselt hinnale hinnnati 20% ulatuses uute hindamiskriteeriumitega..

Täpsem info ja vaata kes osalevad konverentsi kodulehelt

EETEL on 19 aastat tegutsenud ja 96 ettevõtet ühendav erialaliit. EETELi liikmesfirmades töötab kokku üle 4500 inimese.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785