24. november 2014
Jaga lugu:

Katusemeistrid tõid Eestile MM-lt hõbemedali

Võistlused toimusid kolmel klassikalisel katusealal : lamekatus, metallkatus ja kivikatus.

Kokku osales maailmameistrivõistlustel 30 võistkonda 15 riigist, esmakordselt võttis võistlustest osa ka Hiina lamekatusevõistkond. Eestlased osalesid kõigil kolmel alal, kõige paremini läks metallkatuse võistkonnal, kes tuli hõbemedalile. Eestit esindas Rakvere firma Katusekeskus OÜ, võistkonna juhendajaks oli Andres Annula, võistlesid Siim Moldau ja Edgar Karpov.

Teised Eesti võistkonnad seekord medalini ei jõudnud, kuid esinesid igati tublilt. Lamekatuste kategoorias esindas Eestit firma Westhaus OÜ võistkond, kivikatustel Liiwimaa Katusemeister OÜ.

Võistlused olid traditsiooniliselt kolmepäevased, esimesel kahel päeval paigaldasid plekksepad täistsinkplekist ja kattega terasplekist topeltvaltstehnoloogias katuse koos katuseakna ja neelusõlmega, lamekatusekatjad esimesel päeval bituumenrullmaterjalist ja teisel päeval TPO plastrullmaterjalist katuse koos katuseakna ja -kupliga.

Kivikatuseehitajad ehitasid esimesel päeval betoonkatusekividest katuse koos katuseaknaga ning teisel päeval keraamilistest piibrisabakatusekividest katuse neeluga, millist pole Eestis vähemalt viimase 70 aasta jooksul ühtegi tehtud. Kolmandal päeval said kõik võist-konnad rakendada oma fantaasiat, võisteldes „vabakavas“ IFD presidendi auhundadele.

                                                   REGISTREERU JUBA TÄNA

                                                              LISAINFO SIIT

19.-21.novembrini toimusid Rumeenia pealinnas Bukarestis maailma katuseliitude katusorganisatsiooni IFD arvult juba 25. maailmameistrivõistlused noortele katusemeistritele, mis on oma valdkonna tõsiseltvõetavaim konkurss kogu maailmas.

Pikemat lugemist toimunust koos võistlusülesannete kirjeldusega saab lugeda ajakirjast Ehitaja ja Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu kodulehelt www.katuseliit.ee

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt