16. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued tuuled riigihangetes:Presidendi residentsi hankes rõhutakse kvaliteedile  

Riigi Kinnisvara AS koostöös Eesti Arhitektide Liiduga on välja töötanud uue pakkumuse hindamise metoodika ja kriteeriumid – senisest rohkem hinnatakse tegijaid ja töökorraldust, mis on kvaliteedi eelduseks.

Esimene nende tingimuste alusel läbiviidav hange on Presidendi residentsi (Vabaõhumuuseumi tee 10) projekteerimine.

 Arhitektide liidu esimehe Indrek Allmanni sõnul on riiklik sektor siiani hankeid läbi viinud nii, et ainuke pakkumuse hindamise kriteerium on hind, muud tingimused on kajastatud kvalifitseerimistingimustena, mis ei ole võimaldanud alati leida parimat pakkujat. Projekti kvaliteet otsustab aga lisaks loodava kultuurilisele ja visuaalsele väärtusele ka ehituse funktsionaalsuse, hinna, energiatõhususe ja lõpptulemusena kogu elukaare kulukuse. 

Seni on kvaliteedipõhiseid projekteerimishankeid teinud peamiselt eraettevõtjad.  

Riigihange „Presidendi residentsi projekteerimistööd” on avaldatud riiklikus riigihangete registris, viitenumber 155630. Pakkumiste esitamise aeg on 27. oktoobri kella 11.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785