13. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TEMPT püüdis Londoni messil pilku majadega "puu otsas"

TEMPTi puumajad äratasid huvi maailma ühel suurimal ehitusala messil Ecobuild 2014, mis toimus Londonis.

Londonis tutvustas TEMPT enda uute puumajade (ingl.k. treehouse) kontseptsiooni mudeleid, et saada tagasisidet ja leida potentsiaalseid tellijaid.

„Ecobuild London 2014 oli TEMPTi meeskonnale esmakordne messikogemus. Huvi toodete vastu oli suur ja 1000 kaasa võetud trükist lõppesid teise päeva lõpuks. Kolmandal päeval kleepisime trükised stendi lauale ja jagasime järelejäänud trükiseid vaid valitud huvilistele. Kaasa võetud maketid tõmbasid hästi möödujate tähelepanu, pannes külastajaid peatuma ja fotografeerima.

Huvilised olid põhiliselt Inglismaalt, Aafrika- ja  Araabiamaadest,“ kirjeldas edukat messilkäiku TEMPTi arhitekt ja partner Mihkel Urmet.  Urmet avaldas lootust, et messil jagatud ja saadud kontaktid toovad kaasa reaalsed tellimused, edendavad eksporti ja levitavad maailmas Eesti disaini: „Hetkel tundub, et messikülastus osutus väga edukaks ning esimesed kontaktide loomised meiega näitavad edukat tulevikku puumajadele. Esimesed puumajad valmivad meil veel selleks suveks kodumaisesse loodusesse ning paar tükki ka lähiriikidesse.“

Mis on Puumaja?

Puumaja on osaliselt või täielikult kasvavale puule toetuv väikeehitis, mida kasutatakse ennekõike puhke- ja turismi eesmärkidel. Puumajad on levinud üle kogu maailma, kuid Eestile lähimad puumajasõbralikud riigid on Rootsi, Saksamaa, Prantsusmaa ja Inglismaa. TEMPTi puumajad on disainitud võimalikult universaalsete ja tehases toodetavate detailidega, mida saab transportida sihtriigi ehituskohale ning seal kiirelt monteerida.

Messil esitleti TreePODi on väike ühele puule kinnituv puhkemaja ja sobib vähem-asustatud piirkondadesse. Maja on sobiv matkajatele, kes soovivad linde või loomi vaadelda; ideaalne piirkondadesse, kus võib olla probleeme näiteks karude või elevantidega.

Teine toode, mida messil esitleti oli, TreeCAB, mis kujutab endast universaalset nn. telkkonstruktsioonis hoonet. Seda saab paigutada puude otsa, maapinnale või vette. Ehitis mahutab käimla ja pesuruumi, köögi ja elutoa ning magamislavatsi.

Arhitektuuribüroo ja loominguline koondis TEMPT on ettevõte, mis on orienteerunud säästlikule ja kaasaegsele elustiilile. TEMPTi põhilisteks tegevusaladeks on arhitektuurne projekteerimine ja tootedisain. Arhitektuuribüroona on TEMPTi prioriteetideks energia- ning ajasäästlike ja keskkonnasõbralike hoonete projekteerimine. Ettevõte kuulub Eesti Puitmajaliitu ja –klastrisse.

4.-6. märtsini toimus Londonis järjekordne Ecobuild mess, kus osalesid EASi korraldatud riikliku ühispaviljoniga ka Eesti ettevõtted,  nende seas TEMPT oma puumajadega.

Ecobuild on üks maailma suurimaid keskkonnasõbraliku ehituse- ja tehnoloogia messe maailmas, millest võtavad osa põhilised tegijad arhitektuuri, ehituse ja tehnoloogia vallas.

 

Puumaja - treepod
Foto: TEMPT

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785