18. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko tasub inseneriõppe stipendiumi kahele noorteadlasele

Merko Ehitus Eesti ja TTÜ Arengufondi koostöös välja antavate stipendiumite saajateks on Alan Väli ja Andrus Räämet.

Ehitusmajanduse ja -juhtimise tudeng Alan Väli sai Merkolt 1920-eurose inseneriõppe stipendiumi ning ehitus- ja keskkonnatehnika doktor Andrus Räämet pälvis 3200-eurose noore teadlase stipendiumi.

„Mõlema stipendiumisaaja valik oli keeruline, kuna konkursile laekus avaldusi tugevatelt kandidaatidelt. Kandideerinud tudengid on väga head ja aktiivsed õppurid, kes tegelevad õppetööväliselt uurimistööde ja erineva projektidega ning annavad oma panuse üliõpilaselu korraldamisse. Noore teadlase stipendiumi nominendid on kõik oma valdkonnas tunnustatud, andekad ja heade soovitajatega,“ ütles AS Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Andres Agukas.

IV kursuse tudeng Alan Väli,  on olnud ka Merkos praktikal Ülemiste liiklussõlme objektil. Alan töötab alates 2012. aasta sügisest kooli kõrvalt TTÜ ehitusfüüsika ja energiatõhususe õppetoolis ning osaleb Targo Kalamehe juhendamisel TTÜ ja Uppsala ülikooli ühisprojektis „Sustainable Management of Historic Rural Churces in the Baltic Sea Region“.

Alani ülesanneteks on sisekliimaalaste uuringute, mõõtmiste, arvutuste planeerimine ja teostamine, tulemuste hindamine ja aruandlus, teadusartiklite kirjutamine. Lisaks tegeleb ta projektidega „Mõisakoolide sisekliima- ja materjaliuuringud“ ning „Radooniohutu ehitamise lahendused olemasolevatele ja uutele hoonetele“. 

Doktorant Andrus Räämet on kaastöötajate ja tudengite seas hinnatud ehitusmehaanika ja tehnilise mehaanika õppejõud. Andrus töötab TTÜ ehitusteaduskonna mehaanikainstituudis ja Küberneetika Instituudis lainetuse dünaamika laboris ning tegeleb Läänemere lainekliima muutuste uuringutega Eesti rannikualadele.

Andrus on koostanud Läänemere lainekliima andmebaasi, avaldanud teaduspublikatsioone mitmetes mainekates eriala ajakirjades, koostanud õppematerjale ja õppetöös kasutatavaid arvutiprogramme.

Soovitajad ja kaastöötajad hindasid Andruse teadustöö tähtsust rannikutehnika ja sadamehituse valdkonnas, tema rahvusvaheliste ekspertide poolt tunnustatud teaduspublikatsioone, tudengitele koostatud mahukat internetipõhist elektroonset õpperaamatut varraskonstruktsioonide arvutusest. 

Merkol on alates 2007. aastast Tallinna Tehnikaülikooliga edukas koostöö, mille eesmärk on arendada erialaharidust ning kasvatada professionaalset järelkasvu.

Ettevõtte toel välja antud magistriõppe stipendiume ja ettevõte on panustanud ka professor Heinrich  Laulu nimelise noore õppejõu/teadlase stipendiumi väljaandmisse. 2013. aasta novembris allkirjastatud AS Merko Ehitus Eesti noore teadlase ja õppejõu stipendiumi ning ehitusteaduskonna inseneriõppe üliõpilase stipendiumi leping kehtib aastani 2016.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785