Autor: Raivo Sormunen • 18. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Likvideerija ostis Arco Vara ehitusfirma 10 000 eest

AS Arco Vara müüs tütarfirma Arco Ehituse OÜ 10 000 euro eest Stratcorp OÜ-le, mille juht ja omanik on firmade likvideerimisega tuntud Kalev Sakjas.

Börsifirma teatel müüdi ehitusfirma tulenevalt grupi tegevusstrateegia muutumisest.

"Arco Ehituse müügiga on lõpetatud oluline osa Arco Vara grupi tegevusstrateegia muutmisel kinnisvaraarenduse ning teenindusega seotud ettevõtteks," märkis börsiteates Arco Vara juht Tarmo Sild.

Lisaks 10 000 eurole maksab Stratcorp Arco Varale 30% summast, mis võidetakse kohtuvaidlustest haridus- ja teadusministeeriumi ning OÜ Loksa Haljastus vastu. Tasutavalt summalt arvatakse maha ka tulumaks.

Eelmise aasta esimese üheksa kuuga teenis Arco Vara ehitusdivisjon 3,7 miljoni eurose käibe pealt 0,4 miljonit eurot kasumit. Samas said nad eelneval kolmel aastal (2010-12) kokku 3,6 miljonit eurot kahjumit ning viimase avaldatud aastaaruande (2011) kohaselt oli ehitusüksuse omakapital 400 000 euro jagu miinuses.

Mullu 30. septembriks oli börsifirma ehitusüksuse järelejäänud tööde maht langenud 90 000 euroni ning Arco Vara teatas viimases kvartaliaruandes, et lõpetab 2013. aastal nõuetekohaselt kõik pooleliolevad ehituslepingud keskkonnaehituse valdkonnas ning tegevust keskkonnaehituse valdkonnas jätkata plaanis enam ei ole.

Arco Ehituse aktsiaid ära ostnud Stratcorp OÜ kuulub Asutamis- Ja Likvideerimisteenuste OÜ-le. Selle omanik on firma Tuulte Ulg OÜ, mille taga on firmade likvideerija Kalev Sakjas, kel on äriregistri andmeil seos 164 ettevõttega.

2012. aasta septembris kirjutas Äripäev, et Arco Ehitus on müügis 1 euro eest. Loe toonast artiklit siit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785