Autor: Ken Rohelaan • 19. detsember 2013

Pentus-Rosimannus: otsus on loodusele ebaõiglane

Keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannus toob välja, et Riigikohtu kriitiline otusus keskkonnaatasude kiire tõusu osas on loodusele kahjulik. Minister ministeeriumi tegevuses viga ei näe.

2Kohtu seisukoht on väga värske ja töötame kõiki kohtu seisukohas toodud detaile läbi, et lahendus välja pakkuda. Ka ehitusmaavarasid kaevandavate ettevõtjatega on varsti kohtumised, et edasine rahulikult läbi arutada," ütles minister.

"Riigikohus on nõustunud, et keskkonnakaitse on kaalukas eesmärk ja et siht suunata ettevõtjaid loodusressursse säästvalt kasutama tuleneb põhiseaduses sätestatud keskkonnakaitselistest eesmärkidest. Kuna aga 2009. aastal kehtestati majanduskriisi oludes suhteliselt madalad keskkonnatasud ja fikseeriti nende suurus aastate kaupa kuni aastani 2015, on see loonud olukorra, kus sedavõrd pikaks ajaks ette määratud tasusid kohtu seisukoha kohaselt enam muuta võimalik ei ole. Keskkonna jaoks on see paraku selgelt ebaõiglane, sest intensiivistuva kaevandamise tulemusel tekitatakse iga aastaga elukeskkonnale suuremat kahju ja koormust," märkis Pentus-Rosimannus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688