Autor: Ken Rohelaan • 19. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pentus-Rosimannus: otsus on loodusele ebaõiglane

Keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannus toob välja, et Riigikohtu kriitiline otusus keskkonnaatasude kiire tõusu osas on loodusele kahjulik. Minister ministeeriumi tegevuses viga ei näe.

2Kohtu seisukoht on väga värske ja töötame kõiki kohtu seisukohas toodud detaile läbi, et lahendus välja pakkuda. Ka ehitusmaavarasid kaevandavate ettevõtjatega on varsti kohtumised, et edasine rahulikult läbi arutada," ütles minister.

"Riigikohus on nõustunud, et keskkonnakaitse on kaalukas eesmärk ja et siht suunata ettevõtjaid loodusressursse säästvalt kasutama tuleneb põhiseaduses sätestatud keskkonnakaitselistest eesmärkidest. Kuna aga 2009. aastal kehtestati majanduskriisi oludes suhteliselt madalad keskkonnatasud ja fikseeriti nende suurus aastate kaupa kuni aastani 2015, on see loonud olukorra, kus sedavõrd pikaks ajaks ette määratud tasusid kohtu seisukoha kohaselt enam muuta võimalik ei ole. Keskkonna jaoks on see paraku selgelt ebaõiglane, sest intensiivistuva kaevandamise tulemusel tekitatakse iga aastaga elukeskkonnale suuremat kahju ja koormust," märkis Pentus-Rosimannus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785