Autor: Ken Rohelaan • 23. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E&G: valmistume, et sama meeskonnaga rohkemat ellu viia

Tartu peakontoriga ehitusettevõte E&G kavatseb laieneda uute töötajate lisamise kaudu, mille peamiseks põhjuseks on senise käibemahu suurenemine.

Laienemine tähendab ka praeguse tegevusvaldkonna muutumist. Kui E&G keskendus seni peamiselt riigihangetele, siis järgnevate aastate valguses panustab firma eraturule ja kinnisvaraarendusele. "Meil moodustavad riigihanked 97-98 protsenti müügitulust. Tahame, et 20-30 protsenti oleks erahankeid ja kümme protsenti võiks olla kinnisvaraarendus," ütles ettevõtte ehitusjuht Artur Fjodorov. "Nagu aktsionäridki, üritame ka meie hajutada. Laienemine ja kogu meeskonna suurenemine on ettevalmistus järgnevateks raskemateks aegadeks," lisas ta.

Fjodorov leiab, et ehitussektoris saaks palju abi ka infotehnoloogiast, mistõttu ettevõte panustab dokumentatsiooni digitaliseerimisse. Ehitusjuhi sõnul saavad konkurentsieelise need, kelle tegevus on IT-põhine. Ühe näitena esitleb Fjodorov projektijuhte, kes seni on pidanud palju aega kulutama korduvate paberite täitmisele, kuid võiksid efektiivsust silmas pidades näiteks samal ajal planeerida või juhtida, nagu näevad ette põhilised tööülesanded. "Pool päeva on raisus selle pärast, mida masin võiks meie eest ära teha," põrutas ehitusjuht, kelle teatel on firma seadnud järgmise aasta eesmärgiks kogu paberimajanduse digitaliseerimise.

E&G esindaja prognoosib järgnevaks aastaks ehitusmahtude vähenemist, kus suurettevõtetel võib eriti raskeks minna. Fjodorov näeb oma firma jaoks mahu vähenemisest olenemata käibekasvu. "Mida vähem inimesi objekti läbi viivad, seda kasumlikum ettevõttele. Me valmistumegi ette, et saaksime järgmisel aastal sama meeskonnaga rohkem teha," selgitas ehitusjuht.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785