Autor: Tõnu Toompark • 22. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaratehingute käive ja arv lõid viimase viie aasta rekordi

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toomparki sõnul tehti Maa-ameti andmetel 2013 III kvartalis 13801 kinnisvaratehingut, mille käive oli oli 630 miljonit eurot.

Aastataguse ajaga võrreldes kerkis kinnisvaratehingute arv 11 ja tehingute käive 16%.

Kinnisvaratehingute kvartaalne käive on viimase viie aasta rekord. Viimati nägime samal tasemel käivet 2008. aastal. Sama kehtib ka kinnisvaratehingute arvu kohta, mis oli käesoleva aasta III kvartali näitajast viimati kõrgemal 2008. aasta II kvartalis.

Kinnisvaratehingute väärtus (mln €, vasak telg) ja arv (parem telg)

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785