18. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitas Eesti suurima viljaterminali

Nordeconi kontserni kuuluva ettevõtte Nordecon Betoon OÜ poolt põllumeeste ühistule Kevili ehitatud viljaterminali projekteerimis- ja ehitustööde maksumuseks oli 8 miljonit eurot.

„Kevili viljaterminali puhul on tegemist selles valdkonnas omalaadse ehitusobjektiga, kus üldehituslik osa teostati vastavalt Taani päritolu seadmetarnija mudelitele ja nõudmistele, mis muutis kogu ehitusprotsessi pingeliseks ja kiiretempoliseks,“ lausus lausus Nordecon Betoon OÜ juhataja Mait Rõõmusaar.

Viljaterminali ehitustööd algasid eelmise aasta oktoobris ja lõppesid tänavu septembris. Samas alustas terminal vilja vastuvõtuga põllumeestelt juba augusti keskel.

Mait Rõõmusaare sõnul on tellija teadlikult valinud terminali asukohaks raudtee ja sadama lähedase paiga, mis samas oleks võimalikult Eesti keskel. Terminalis toimub vilja vastuvõtt, kuivatamine, ladustamine ja väljastamine. Vilja ladustamiseks on ehitatud 12 suurt viljamahutit, millest igaüks mahutab ligikaudu 3300 tonni ja kuus väiksemat mahutit 500 tonnise mahutavusega.

Viljatöötlusseadmed ja konveierid asuvad 37meetri kõrguses elevaatoritornis, vastuvõtu ja pealelaadimise jaoks on tehtud eraldi hoone. Nordecon ehitas ka terminali kontorihoone-kaalumaja.

Hoones asub lisaks tipptasemel labor, kus sisenevast ja väljuvast viljast võetakse proovid, mille alusel selgitatakse kvaliteediklass. Proovi analüüsimine toimub sekunditega, mistõttu on võimalik vastu võtta ja väljastada suuri viljakoguseid. Samas hoones asuvad ka autokaalud.

Nordecon Betoon on valdavalt betoonkonstruktsioonide projekteerimisele, ehitusele ja peatöövõtule spetsialiseerunud Eesti ettevõte, mis kuulub Nordeconi kontserni. Nordecon Betoon annab tööd ligikaudu 160 inimesele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785