Autor: Tatjana Merkulova • 9. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aavik: riigi sõnum on madal hind iga hinnaga

Skanska ASi juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul on ehituses riigil kaks valikut: jätta kõik nagu on ja loota, et turg reguleerib end ise, või hakata reguleerima turgu, likvideerides ebaausa konkurentsi ja tõrjudes petturid ja vastutustundetud ettevõtted turult. 

"Praegu on riigi sõnum järgmine: madal hind iga hinnaga. Kuid madal hind saavutatakse maksudest kõrvalehiilimisega ja ohutuse puudumisega töökohal. Probleemiks on nii tähtajad kui ka kvaliteet. Ettevõtetele esitatavad kvalifikatsiooninõuded ei oma erilist tähtsust, sest need võib jagada läbi ühispakkumise ja pärast tegevuse lõpetamist parandada. Seega juurdepääs turule ei ole piiratud, " räägib Aavik.

"Olukorda võiks lahendada suurem isiklik vastutus. Näiteks korduvate rikkumistega vahele jäänud spetsialisti litsents tühistatakse. See lubaks teha lõpu skeemitamisele ja hakkaks toimima normaalne turg," lisab ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785