Aavik: riigi sõnum on madal hind iga hinnaga

Skanska ASi juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul on ehituses riigil kaks valikut: jätta kõik nagu on ja loota, et turg reguleerib end ise, või hakata reguleerima turgu, likvideerides ebaausa konkurentsi ja tõrjudes petturid ja vastutustundetud ettevõtted turult. 

"Praegu on riigi sõnum järgmine: madal hind iga hinnaga. Kuid madal hind saavutatakse maksudest kõrvalehiilimisega ja ohutuse puudumisega töökohal. Probleemiks on nii tähtajad kui ka kvaliteet. Ettevõtetele esitatavad kvalifikatsiooninõuded ei oma erilist tähtsust, sest need võib jagada läbi ühispakkumise ja pärast tegevuse lõpetamist parandada. Seega juurdepääs turule ei ole piiratud, " räägib Aavik.

"Olukorda võiks lahendada suurem isiklik vastutus. Näiteks korduvate rikkumistega vahele jäänud spetsialisti litsents tühistatakse. See lubaks teha lõpu skeemitamisele ja hakkaks toimima normaalne turg," lisab ta.

 

Osale arutelus

  • Tatjana Merkulova

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed