Autor: Tatjana Merkulova • 9. oktoober 2013

Pertens: liigne turu liberaliseerimine soodustab ebaausat konkurentsi

Lemminkäinen Eesti ASi juhatuse esimees Sven Pertens märkis, et plaanitavad muudatused ehitusseaduses puudutavad vahetult ettevõtluskeskkonda ehitussektoris.

 “Kuigi riik ei peaks liigselt sekkuma regulatsioonidega ettevõtlusse ja ehitusturgu, peaks ehituses toimuv ikkagi alluma kindlatele reeglitele,” möönis ta.

Ehitusturul tegutsevatel füüsilistel ja juriidilistel isikutel peavad olema vastav kvalifikatsioon ja vastavad oskused. Füüsiliste isikute puhul tähendab see Pertensi sõnul erialast haridust ja töökogemust, ehitusfirmade puhul aga varasemat sarnaste tööde kogemust ja töötajaid, kes vastutavad ehitusobjektil toimuva eest.

Loob ebaausat konkurentsi. “Ehitusturu liigne liberaliseerimine erinevate piirangute ja kohustuste tühistamise teel soodustab ebaausat konkurentsi ehituses, aidates kaasa varituru tekkele. Kui lubada ehitusturule isikuid, kellel puuduvad kvalifikatsioon ja kogemus, soodustab see ka maksupettusi, väheneb tööohutus ja halveneb ehituskvaliteet. See puudutab kõiki ehitusega seotud valdkondi,” rõhutas Pertens.

Tema sõnul pöördus ehitusettevõtjate liit hiljuti koos paljude teiste liitudega justiitsministeeriumisse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse palvega  alustada uusi eelnõuläbirääkimisi, kaasates kõik pöördumisele alla kirjutanud organisatsioonid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688