Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 8. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maru Ehitus prognoosib suurt kasumi langust

Äripäeva 2011. aasta ehitusfirmade TOPis neljanda koha hõivanud ASi Maru Ehitus juht Tõnu Kull ütles, et praegune aasta on oluliselt raskem kui eelmine, sest tiheda konkurentsi tõttu ei õnnestu kasumlikke projekte eriti saada.

Kull rääkis, et kuigi poole aasta käive on olnud peaaegu rekordiliselt kõrge, siis kasum järjest langeb. "Kasumit ei õnnestu kindlasti eelmise aasta taseme juures säilitada, siin tuleb kukkumine. Siiski loodame aasta lõpuks ikka plussi jääda," märkis ta.

Kulli sõnul jäid nad 2012. aasta majandustulemustega rahule, sest nii kasumit kui ka käivet õnnestus säilitada 2011. aasta tasemel, mis oli firma jaoks suur kasvuaasta. Kull pidas kõige õnnestunumaks just ekspordi osakaalu suurenemist. Näiteks Soome eksport kasvas 200 000 euro pealt 3,5 miljonile.

Samas kurtis Kull, et ka välismaal on väga tihe konkurents, mistõttu ekspordimaht langeb. "Kaotame järjest hankeid Soome firmadele," lausus ta. Siiski on nad Kulli sõnul mõned lepingud välisriikidest juurde saanud, seda just projekteerimise osas.

Käimasolevatest projektidest on praegu Maru Ehituse jaoks suurim Tallinna kesklinnas asuva postimaja rekonstrueerimine.

Ettevõtte müügitulu oli mullu 31,4 miljonit eurot, kahanedes võrreldes 2011. aastaga 3,8 protsenti. Kasumiks kujunes 1,6 miljonit eurot. Seda oli 500 000 eurot rohkem kui tunamullu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785