5. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina ehitusfirma tundis huvi EA Rengi kogemuse vastu

EA Rengi külastas 1. juulil Hiina Rahvavabariigi ühe juhtiva ehitusfirma-arendaja Shanghai Star Group kõrgetasemeline delegatsioon, kellele pakkus huvi Eesti kommertskinnisvara kavandamise ja eluhoonete moderniseerimine.

EA Rengi kommunikatsioonijuhi Eero Kotli sõnul toimus kohtumine Shanghai Star (Group) Co., Ltd initsiatiivil. EA Rengi juhatuse esimehe Jüri Rassi täpsustas, et Shaghai Stari Group on 40 piirkonnas ehitanud üle 28 miljoni m² elamispinda, olles samas aktiivselt tegev ka äripindade ehitamisel ja arendamisel ning linnaplaneerimisel üle kogu hiiglasliku Hiina riigi. 

Delegatsioonis olid esindatud nii ettevõtte president ning peamised võtmeisikud administratsioonis.

"Kui teada saime, et selline ettevõte soovib meid külastada oli seee meile suureks üllatuseks," ütles Kotli. Kotli sõnul pakkus Hiina kolleegidele huvi BIM projekteerimine, mis oleks kindlasti sealsel turul Eesti ettevõtete konkurentsieelis praegu Hiina turul toimetavate ettevõtete ees.

Lisaks pakkus Hiina ettevõttele huvi ka kestliku, energia- ja keskkonnasäästliku projekteerimis- ja ehitamisviisiga. Mõistagi on kaugemaks eesmärgiks vastastikku kasulik koostöö.

"Väga meeldiv on järjekordselt tõdeda, et meie järjepidev ja tulevikku suunatud (turundus)tegevus toob potentsiaalseid kliente üha kaugemalt ja järjest rohkem „raskekaalu kategooriast, “ märkis Rass.

Kotli sõnul  plaanib ettevõte kindlasti ka vastukülastust juba sel sügisel. "Kindlasti käime ka ise kohapeal. Me ei võta Hiinat hetkel endale prioriteediks, kuid kui on võimalus potentsiaalsete partnerite kaudu turgu õppida, väärib see kindlasti külastust. Küll aga ei panusta sellele hetkel aktiivselt," märkis Kotli. Välisturgudest on praegu EA Rengil prioriteetsed Norra ning Šotimaa.

Hiljuti tegi ettepaneku Eesti projekteerijatel välismaal kanda kinnitada väliseestlasest ja üle maailma tunnustatud arhitekt ja projekteerija Tõnu Altosaar, kes esines ka 2013. aastal Ehitutusuudised.ee ja Eesti Projektbüroode Liidu koostöökonverentsil vastavasisulise ettekandega.

EA Reng AS on Eesti juhtiv BIM (Ehituse infomudel) tehnoloogial ning koostööplatvormil põhinevat arhitektuurset ja ehituslikku projekteerimist, projektijuhtimist ja järelevalvet pakkuv ettevõte. EA Rengi kuulub veel 5 ettevõtet: IB Aksiaal OÜ, Projektkeskus OÜ, EA Reng Projekt Valgevenes, EA Reng Projekt Ukrainas ning EA Reng Prosjektering Norras.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785