27. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseväe lahingukooli uus hoone sai nurgakivi

Kaitseväe lahingukooli uue hoone ehitab valmis Nordecon. Uue hoone ehitustööde maksumus ulatub 5,3 miljoni euroni.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste koosseisu kuuluv Kaitseväe Lahingukool asub täna Võru külje all Meegomäe linnakus. Nõukogudeaegsed hooned on amortiseerunud ega vasta õppeasutuse vajadustele: hoonetes pole piisavalt õppeklasse ning majutusruumid jäävad õppuritele kitsaks. Kaitseministeeriumi ja kaitseväe analüüs näitas, et hoonete remontimine ja nende eraldi pidamine pole rahaliselt mõistlik.

Lahingukooli uue hoone rajab ehitusfirma Nordecon, tööde maksumus on 5,3 miljonit eurot. Kaitseministeeriumi andmetes teostas projekteerimistööd Sirkel ja Mall OÜ. ning  omanikujärelevalvet teostab Telora-E AS. Ehitustöid alustati maikuus ja lahingukool peaks saama uude majja kolida järgmise aasta suveks. 

Lahingukooli uue kasarmu ehitamine on osa kavast koondada kaitseväe väeosad suurematesse ja moodsamatesse linnakutesse. Lähiaastatel plaanitakse sulgeda ka amortiseerunud linnakud Tallinnas Rahumäe teel ja Marja tänaval ning neist väljakolivatele üksustele rajatakse uued kasarmud Ämari, Jõhvi ja Miinisadama linnakutesse.

27. juunil asetasid kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsler Ingvar Pärnamäe ja Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem kolonel Aarne Ermus Võrus nurgakivi Kaitseväe Lahingukooli uuele elu- ja õppehoonele. 

Kolmekorruselises hoones saab olema 250 majutuskohta, 13 moodsate õppevahenditega varustatud õppeklassi ja töökohad 32 kaitseväelasele.

Uus hoone asub Kuperjanovi jalaväepataljoni territooriumil, kus lahingukooli jaoks on olemas kaitseväe moodsaim taristu: söökla, varustuslaod, sportimisvõimalused, laatsaret ja töökojad tehnika hooldamiseks.

Lahingukooli uus hoone
Foto: Kaitsevägi
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785