18. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aavik: ehitaja maine on teenimatult kehv

Eelmisel nädalal Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatusse valitud Skanska AS juhi Andres Aaviku sõnul tuleb Eesti ehitussektoris keskenduda igapäevase võitluse asemel kogu sektori arendamisele.

Ehitusuudised.ee uuris, miks otsustas Aavik just nüüd liituda EEEL-i juhatusega.

Miks otsustasite liituda EEEL-i juhatusega?

Mind kutsuti ja leidsin, et mul on huvi ja ressurssi panustada EEEL-i töösse. 12 liikmeline juhatus on komplekteeritud põhimõttel, et oleks esindatud erineva tausta ja olemusega ettevõtjad – nii suured kui väikesed, nii hoonete, rajatiste kui ka eritöödega tegelevad ettevõtted. Esindatud on nii kohaliku ja väliskapitali baasil tegutsevad firmad. 

 Millised on Teie ootused EEEL-i juhtausele ning uuele juhile?

Reaalsus on see, et valdav enamus juhatuse liikmetest on meie väikesel turul konkurendid ja konkurents on karm. Ootus on, et EEEL-i  töös suudetaks nö igapäeva võitlusest välja tulla ja vaadata suuremat pilti ning esindada tõhusalt kõiki ehitusettevõtteid ning panustada sektori arengusse.  Raivo Rand on kogenud ja tasakaalukas juht – ootused temale on eelkõige seotud juhatuse töö tasakaaluka kuid efektiivse ohjamisega.

Milles näete oma rolli EEEL-i juhatuses?

Ehitaja maine on tänases Eestis teenimatult kehv.  Ma leian, et seda on võimalik süsteemse tööga parandada tegeledes aktiivselt probleemide põhjustega, tuues välja rohkem positiivset ja suheldes aktiivsemalt avalikkusega.  Üks konkreetne teema , milles ma näen enda rolli on tööohutuse taseme parandamine ehitussektoris.

Mida pead ise kõige olulisemaks eesmärgiks EEELi tegevuses?

EEEL-i kõige olulisemaks eesmärgiks pean sisulise dialoogi tekkimist Riigi kui suurima tellijaga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785