Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neudorf: tihe konkurents ei tähenda paraku kvaliteetsemat tööd

Peatöövõtufirmasid on liiga palju. Harju Ehituse juhatuse esimees Aare Neudorf ütles Äripäevale, et sama närune seis nagu Eestis, valitseb ka praegu üle lahe Soomes.

“Sinna liikunud tööjõud hakkab pisitasa tagasi tulema. Samas siin piisavalt tööd pole. Peatöövõtu poole peal on Eestis elu nukravõitu. Kontoreid on liiga palju. Üksikud on pankrotti läinud, kohe on samad mehed järgmise firma teinud. Hetkeseisuga on ehitusfirmasid liiga palju, tööd on vähe,” nentis Neudorf.

Tema sõnul võiks kõva konkurents teoorias anda ju parema tehnilise lahenduse ja madalama hinna, kuid päris elus see siiski nii pole.“Riigihangete puhul ei saa tegeleda parema lahendusega, sest tuleb teha seda, mida küsitakse. Mida tähendab madalam hind? Kas selle eest saab parema või viletsama maja? Ja kui kaugele saab madalama hinnaga minna? Igal pool räägitakse, et palgad peavad tõusma. See on iseenesest õige ja inimese seisukohast hädavajalik, kuid see ei tähenda, et hinnad langema hakkaksid, vastupidi – hinnad hakkavad tõusma,” oli Neudorf veendunud.Millal läheb ehitussektoris paremaks?

“Kui Euroopa Liidu eelarve peaks ükskord klaariks saama ning kui riik ja ettevõtja hakkavad end paremini tundma ja investeerima,” oskas Neudorf nimetada tingimusi. “Kuid millal see on? 2014. aastal vaevalt. Mis olukord on turul 2015. aastal, ma prognoosida ei julge. Praegu on keerulised ajad. Selliseid aegu on ka enne olnud, kuid alati on kuskil kauguses midagi paistnud. Praegu ma ei tea, kas paistab,” ütles Neudorf.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785