24. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enno Rebane: ehitusmaterjalidele tulevad uued standardid 

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu (EETL) tegevjuhi Enno Rebase sõnul on ehitusmaterjalide sektoril ees suur standardite ja juhendmaterjalide muutused.

EETL valis 23. mail endale uue juhatuse. Ehitusuudised.ee uuris EETL tegevjuhilt, millised olulised tegevused on ehitusmaterjalide sektorit ees ootamas.

Uus määrus toob uued standardid

Rebase sõnul rakendub alates 1. juulist uus Euroopa Liidu määrus, mis kätkeb ehitusmaterjalide standardeid. "See toob standardite muutusi kõikidesse tooterühmadesse ning ees ootab suur töö uue dokumentatsiooni loomiseks," märkis Rebane.

Uued juhendid, millest on kasu  

Eestis kasutatakse ehitussektori dokumentatsioonis väga erinevate riikide häid ehitustavasid. Rebane peab oluliseks, et panustada tuleb toodete ohutusse kõikides toooterühmades, mida seni pole veel jõutud teha.

Standardite rakendamine

Ega keegi ei soovi standardeid teha lihtsalt paberi pärast. Kui on olemas standardid, siis tuleb Rebase sõnul need võimalikult laiaulatuslikult ka kasutusse võtta. "Kui on olemas standard, siis peab nende järgi ka toimetama," ütles Rebane.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785