Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 20. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus lõppes pikem paus kinnisvaraarenduses

Pärnus alustati pärast pikemat üldist pausi kinnisvaraarenduses uue 3200 m² suuruse elu- ja ärihoone ehitusega.

Saksa seltsi kvartali nime saanud kinnisvaraarenduse müügiga tegeleb DTZ Kinnisvaraekspert, projekti arendab OÜ Kinnisvarastuudio.

Pärnu Vallikääru miljöökeskkonnas asuvasse ajaloolisse hoonesse on plaanitud 24 ühe- kuni neljatoalist korterit ja 9 äripinda. Järgmise aasta jaanuaris valmivat hoonet paneb püsti AS Eston Ehitus. Saksa seltsi kvartali korterite hinnad algavad 1600 eurost ruutmeetri kohta, äripindade hinnad on alates 700 eurost.

DTZ Kinnisvaraeksperdi Pärnu maakleriteenuse juhi Janno Petersoni sõnul järgib arendustegevuse taaselustumine Pärnus turu trende, kuigi eduka müügi vältimatu eeldus on hinna ja asukoha kõrval ka kinnisvarakauba enda läbimõeldus, nõudes arendajatelt rohkem loomingulisust.

Saksa seltsi kvartali ajalugu on dateeritud juba aastaga 1630. 20. sajandi alguses aga ehitas Saksa Liivi selts sinna uhke neogooti stiilis koolimaja. OÜ Kinnisvarastuudio juhatuse liige Väino Malm ütles, et äripindadele on eelbroneering juba tehtud – kaks Pärnus tegutsevat ?rmat on huvi tundnud kahe pinna vastu.

“See, et teeme ka äripindu, tuli pärast detailplaneeringu kehtestamisest. Nõue oli, et äripindu oleks 40% ruutmeetrite arvust,” ütles Malm. Äripinnad on tema hinnangul mõõduka suurusega, 40–60 m2. Võimalik on teha ka pea 300 m2 suurune pind.

OÜ Kinnisvarastuudio kuulub võrdses osas Rootsi ja Eesti investoritele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785