VKG uue tehase ehitab Nordecon

24. aprillil allkirjastasid VKG tööstusenergeetika vallas tegutsev tütarettevõte VKG Energia ja Nordecon Betoon lubjatehase ehituslepingu.

Kogu projekti maht on ligi viis miljonit eurot, millest suure osa moodustab Nordeconiga sõlmitud lepingu osa. Ehitustööde perioodiks on mai 2013 kuni veebruar 2014, tegu on nn võtmed kätte ehituslepinguga.

Lubjatehas hakkab paiknema VKG Kohtla-Järve tootmise territooriumil. Tehase tootmisvõimsus on 75 tonni lupja ööpäevas, uus seade on võimeline varustama toorainega kolm kuni neli korraga töötavat väävlipüüdurit.

VKG Energia juhatuse liikme Tarmo Tiitsi sõnul on VKG Energial keskkonnainvesteeringute plaan, mille suurimaks osaks on uute väävlipüüdmisseadmete ehitus. "Meie territooriumil töötab hetkel üks väävlipüüdmisseade, sel aastal alustame teise seadme ehitamisega ning edaspidi ka kolmandaga. Kuna meile sobilik väävlipüüdmisprotsess nõuab suurtes kogustes lupja, siis on mõtekas planeerida töötavate seadmete kõrvale ka vajaliku toorainetootmist," selgitas ta.

VKG viimase üheksa aasta keskkonnainvesteeringud on enam kui 68 mln eurot. Kuni aastani 2020 on kontsernil kavas investeerida keskkonda veel täiendavalt 50 mln eurot, millest umbes 25 mln eurot koodustavad uute väävlipüüdmisseadmete ehitushanked.

VKG on Eesti suurim põlevkivi ümbertöötlemisettevõte, mis annab tööd rohkem kui 2000 inimesele. Kontserni valduses on oma kaevandus, viis põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-, montaaži- ning energeetikaettevõtted. Kontserni mullune käive ületas 214 mln eurot.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed