Autor: Väinu Rozental • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia juhil esimene Eesti täielik passiivmaja

Ehkki märtsis oli krõbedat öökülma, ei ole meil märtsi algusest saati kütet taga olnud ja seega on küttearve null, võttis värske eramuomanik, ASi Premia Foods juht Kuldar Leis esimese emotsiooni kokku.

"Päeval kütab päike maja soojaks ja kui öösel oli väljas miinus 15 kraadi, siis minu maja ära ei jahtunud, sest akende ja välisseinte soojapidavus on nii hea," rääkis Leis. "Toas seintel olev savikrohv toimib nagu soemüür - päikesesoojus salvestub saviseinas ja öösel õhkab savi sooja välja."

Leis on veendunud, et lähitulevikus on passiivmaja ka Eestis iga teise korralikult ehitatud hoonega täpselt samas hinnaklassis, nii nagu see juba paljudes riikides on. Ta lisas, et lõpuks mängib ruutmeetri hinna juures väga palju see, mida sa sisedisainis kasutad. Seepärast polegi Leis maja siseinterjööris ja viimistlusmaterjalides eksklusiivsust taga ajanud.

Loe põhjalikumat artiklit Premia Foodsi juhi passiivmaja kogemusest ja selle sünnist 24. aprilli  Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785