21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG uus tehas kasvatab ehitusplokkide eksporti

Aasta tagasi tootmist alustanud ehitusplokkide tootja VKG Plokk OÜ eksportis esimesel tegevusaastal 80% toodangust – eelkõige Lätisse ja Leetu. 2013. aastal on põhilistele eksporditurgudele lisandunud Venemaa.

„Vaatamata keerulisele olukorrale Eesti ja naaberriikide ehitusturul oleme esimese tegevusaastaga jala kindlalt maha saanud,” ütles poorbetoonist ehitusplokkide tootja VKG Plokk OÜ juhatuse liige Hannes Niinepuu.

2012. aasta jaanuaris Ahtme tehases tootmist alustanud VKG Plokk OÜ on uue ehitusplokkide tootebrändiga Roclite võtnud sihikule välisturud. Niinepuu sõnul oli ettevõtte jaoks olulisimaks sammuks turgudele sisenemine. „Turu madalseisus uue tootebrändiga alustada ei ole kerge, samas loob see tugevusvaru edaspidiseks,” sõnas Niinepuu. „Täna on Roclite kiiresti tuntust koguv kaubamärk,” lisas Niinepuu.

Eksport moodustas kogu 2012. aasta müügimahust 80%. Kõige suuremas mahus eksporditi Lätti, kogu müügimahust ligi 44%. Tähtsamad ekspordiriigid olid eelmisel aastal Läti ja Leedu.

„Venemaa suunal alustasime müüki alles aasta viimases kvartalis. Käesoleval aastal on kolm võrdselt tähtsat ekspordiriiki – Läti, Leedu ja Venemaa,” märkis Niinepuu.

Märkimisväärne kasv Vene turu suunal

Niinepuu sõnul näitavad märgid, et ehitusturg on aktiviseerumas nii Eestis, kui ka Lätis, Leedus, Venemaal.

„Venemaa suunal on meie müügikasv olnud eriti märkimisväärne,” lausus Niinepuu. „Eelkõige on meie toodangu vastu huvi tuntud Loode-Venemaalt.” Kui veebruaris laaditi Venemaale 8 raudteevagunit ehitusplokke, siis märtsis kogused vähemalt  kahekordistuvad.

Roclite poorbetoonist ehitusplokk on loodussäästlik ökotoode, mille valmistamisel kasutatakse ulatuslikult taaskasutatavat teisest toorainet – põlevkivielektrijaama tuhka, vähendades sellega koormust keskkonnale. Põlevkivituha kasutamine ehitusplokkides võimaldab olulisel määral säästa nii tsementi kui Eesti ehitusmaavarasid – lubjakivi, savi, liiva.

VKG Plokk OÜ (alustas Ahtmes tootmist 25. jaanuaril 2012) on uue põlvkonna poorbetoonist ehitusplokke Roclite tootev ettevõte. Eksport moodustas 2012. a. 80% Roclite plokkide kogumüügist. VKG Plokk OÜ on Viru Keemia Grupp AS tütarettevõte. Ettevõttes töötab 70 inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785