Autor: Alyona Stadnik • 14. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara arendus investorite surve all

Tivoli kinnisvaraarendusse kaasatud Vene investor ning ka Swedbank soovivad laenulepingu enne tähtaega üles öelda, mistõttu on kinnisvaraprojekti tulevik tume.

Projekti arendajal Tivoli Arendus OÜ-l tuleb tasuda International Invest Project OÜ-le üle 8 miljoni euro suurene võlg ja Swedbankile üle 160 000 euro. International Invest Project OÜ näol on tegemist Venemaalt pärit Natalia Levinale kuuluva ettevõttega, kes sisenes Tivoli arendusse 2011. aastal ning sai ettevõttes ka 50% osaluse omanikuks.

Arco otsib rahumeelset lahendust. “Swedbanki laenulepingu lõpetamine on seotud Nordeconi ehituslepingu ülesütlemisega Tivoli Arenduse poolt,” ütles Arco Vara juhatuse esimees Tarmo Sild eile. “Kui edasi ei ehitata, siis pole ehituslaenu sihtotstarbeline kasutus võimalik. Swed banki laenusumma on siiski marginaalne ning ettevõte selle tagastamisega hätta ei tohiks jääda.”

Sild lisas, et arvestades nii laenusummat kui ka ASi Arco Vara antud käendust, on märksa olulisem ja Arco Vara kontserni jätkusuutlikkust mõjutav küsimus International Invest Project OÜ poolt laenu ülesütlemine. “Olukord on komplitseeritud, häid valikuid pole. Me kasutame kõiki vahendeid rahumeelse lahenduse leidmiseks,” sõnas ta.

Tivoli Arenduse ehitaja rollis olnud Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink ei osanud öelda, miks võis pank niimoodi käituda. “Kui kuu aega tagasi rääkisime Tivoli arenduse teemal, siis oli selge, et mingid probleemid võivad Arco Varal olla, aga mis ja kuidas, ei oska kommenteerida,” lausus Vink

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785