1. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LNG terminali ehituse ralli Soome ja Eesti vahel

Soome firmad Outokumpu, Rautaruukki, EPV Energia ja Rootsi LKAB kaaluvad veeldatud maagaasi terminali rajamist Tornio linna Outokumppu tehase maa-alale, kirjutab tänane Kauppalehti.

300-400 miljonit eurot maksev rajatis on kavandatud nii suurena, et see varustaks gaasiga ka laiemat Põhja-Soome ja Põhja-Rootsi piirkonda. Autodega saaks gaasi laiali vedada kuni 500 km raadiuses. Terminal sobiks ka gaasimootoriga laevade tankimiseks.

Projekti põhiparameetrid on Outokumpo energia ala direktori Antti Koskelaineni sõnul paigas. Investeerimisotsus loodetakse teha selle aasta jooksul. Kui terminal ehitatakse, valmiks see 2016. aastaks.

Parts: eelis Paldiski LNG-projektil

Olemasolevatest regionaalse veeldatud maagaasi (LNG) terminali projektidest võiks nende praegust ettevalmistust arvestades eelistada Paldiski projekti, ütles majandusminister Juhan Parts eile valitsuse pressikonverentsil.

Eile arutas valitsus, millised on Eesti seisukohad ja argumendid, kui Balti riikide ja Soome energiaministrid kohtuvad tuleval nädalal Euroopa Komisjoni energiavoliniku Günther Oettingeriga, et arutada Balti regionaalse LNG-terminali asukohta.

PartsI sõnul on oluline, et terminali arendaja oleks gaasimüüjast sõltumatu. “Meid ei veena need initsiatiivid, mis on kantud turgu valitsevate ettevõtete poolt,” ütles Parts, viidates Soome Gasum OY ja Eesti Gaasi tütar?rma EG Võrguteenused kokkuleppele, et regionaalse LNGterminali parim asukoht oleks

Inkoo Soomes. Mõlema ettevõtte aktsionär on turgu valitsev ettevõte Gazprom. Lisaks on olulised terminali maksumus ja äriplaan ning projekti küpsusaste.

Soome konkureerib koos Eestiga ka ELi kaasrahastusel kavandatava regionaalse LNG terminali asukohariigiks. Tuleval nädalal kohtuvad Balti riikide ja Soome energiaministrid Euroopa Komisjoni energiavoliniku Günther Oettingeriga, et võimalikku asukohta arutada.

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785