25. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aak: palk kasvas platsitöölistel

NCC Ehituse tegevjuhi Toomas Aagi sõnul vastas kümneprotsendiline palgatõusu statistikanumber ehituses igati ka tegelikult olukorrale. Seda said ettevõtjad endale lubada tänu sellele, et terve sektor kasvas pea kolmandiku võrra. 

 "Kui on nõudlust, siis on võimalik palka juurde ka küsida. Meie ettevõtte näitel öeldes on palgakasv olnud seotud pigem otseselt tööliste või platsiga seotud inimestega," rääkis Aak Äripäevale.

Samas tõdes Aak, et kontori pool pole saanud palgatõusuga kaasa minna, sest ettevõtte tulemused pole olnud selleks piisavalt head.

Sel aastal tahaksid kõik töötajad ilmselt Aagi sõnul palka veelgi juurde saada, kuid ehitusettevõtjad ennustavad nüüd hoopis mahtude kahanemist. "See tähendab, et töökäsi pole nii palju enam vaja. Mahu vähenemine võib tähendada ka seda, et mõned võivad kaotada oma töö," rääkis Aak ja lisas, et see annab ka tööandjatele palga osas kauplemisruumi juurde. "Selleks aastaks mina nii suurt palgakasvu ei ennusta, pigem 0-5%," lisas Aak.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785