Aak: palk kasvas platsitöölistel

NCC Ehituse tegevjuhi Toomas Aagi sõnul vastas kümneprotsendiline palgatõusu statistikanumber ehituses igati ka tegelikult olukorrale. Seda said ettevõtjad endale lubada tänu sellele, et terve sektor kasvas pea kolmandiku võrra. 

 "Kui on nõudlust, siis on võimalik palka juurde ka küsida. Meie ettevõtte näitel öeldes on palgakasv olnud seotud pigem otseselt tööliste või platsiga seotud inimestega," rääkis Aak Äripäevale.

Samas tõdes Aak, et kontori pool pole saanud palgatõusuga kaasa minna, sest ettevõtte tulemused pole olnud selleks piisavalt head.

Sel aastal tahaksid kõik töötajad ilmselt Aagi sõnul palka veelgi juurde saada, kuid ehitusettevõtjad ennustavad nüüd hoopis mahtude kahanemist. "See tähendab, et töökäsi pole nii palju enam vaja. Mahu vähenemine võib tähendada ka seda, et mõned võivad kaotada oma töö," rääkis Aak ja lisas, et see annab ka tööandjatele palga osas kauplemisruumi juurde. "Selleks aastaks mina nii suurt palgakasvu ei ennusta, pigem 0-5%," lisas Aak.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed