20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hotell Palace'i kinnistu taas eestlaste käes

EfTEN Kinnisvarafond ja Vello Kunmanile kuuluv AS Esraven omandasid Scandic Hotels AB’lt ühise investeeringuna Tallinnas Vabaduse väljakul asuva hotelli Palace kinnistu ja operaatorettevõtte.

EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul on tegu unikaalse investeeringuga. „Hotell Palace’ist on kujunenud omamoodi ikoon oma pika ajaloo ja unikaalse asukohaga. Siiski on viimasest põhjalikust renoveerimisest möödas ligi veerand sajandit ning tehnosüsteemide elukaar on oma eluea lõpus. Praeguses seisukorras ei vasta hotell tänastele konkurentsi tingimustele ja vajab täielikku renoveerimist. Meie plaan on hotell Palace täielikult rekonstrueerida ja taasavada ta oma kunagises säras,“ ütles Arakas.

EfTEN Kinnisvarafond soetas hotelli Palace kinnistu ja operaatori kahasse Silikaat Gruppi kuuluva investori Esraven AS-iga. Mõlemad osapooled investeerivad 50% ulatuses projekti kogumaksumusest. Eften Kinnisvarafondil ja Silikaat Grupil on varasem hea koostöökogemus ühise investeeringu näol Pärnus Lepa Keskuses. Lisaks on Vello Kunman investor EfTEN Kinnisvarafondis ja partneriks ka fondivalitsejas, EfTEN Capital AS-is. Tehing jõustub pärast Eesti Konkurentsiameti heakskiitu. Tehingu maht on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. Tehingut nõustasid ostupoolelt Keystone Advisers ja Advokaadibüroo Nordeus ning müüja poolelt Nordic Hotels Consulting ja PwC Legal.

Hotell Palace asub Tallinna südames aadressil Vabaduse väljak 3 / Pärnu mnt 14. Hoone on valminud 1937. aastal ning oli algusest peale mõeldud hotelliks. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.

Hotell Palace’i ostuga on EfTEN Kinnisvarafondi portfellis kokku 15 objekti, kogupindalaga 83 000 ruutmeetrit rendipinda, mis jaguneb büroo-, teenindus-, majutus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785