5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: Büroopindade üürihinna käärid on kuni 20%

Tänane uute büroohoonete arendusturg on praktiliselt seismas. Uusi ehituses olevaid projekte võib kokku lugeda ühe käe sõrmedel. Samas on uute pindade soovijaid palju. 

Arendajate hinnaootus on paraku paarkümmend protsenti kõrgemal, kui võimalike üürnike maksevalmidus, kommenteerib büroopindade turu kitsaskohti 1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Aivo Hallist.

"Tänane ettevõtete pinnavajadus on suur. Uusi büroopindu tuleb turule vähe ja vakantsused on väga madalad. Hinnatasemelt 10 €/m² võiks kiiresti anda üürile üle 10 000 m² kvaliteetset büroopinda," iseloomustab Hallist olukorda.

Uute arendusprojektide hinnatasemed jäävad aga nõutavast märksa kõrgemale. Uued projektid, mis turule tulevad on pigem hinnatasemega 12-13 €/m², mis on juba 20% nõudluse viimasest hinnapiirist kõrgemal."On täiesti arusaadav, et arendajate kõrge hinnaootus on eelkõige kõrgete ehitushindade taga. Tundub, et turul on tekkimas seisak, mille jooksul büroopindade üürnikud peavad harjuma uue ja kõrgema hinnatasemega. Raske on uskuda, et ehitushinnad oluliselt allapoole tuleksid, et üürihind selle arvelt langeda saaks," prognoosib Hallist turu edasisi arenguid.Prognoosida võib, et poole aasta kuni aasta jooksul aktsepteerivad üürnikud uue hinnataseme ja see annab võimaluse taas pisut aktiivsemalt uusi kontoripindasid turule tuua.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785