Soome on kade Eesti ärikinnisvara turu peale

Soome majandusleht Kauppalehti kirjutab, et Eesti ärikinnisvaral on Soome ees väga suured eelised. Odavad pinnad ning tingimused on mõjutanud mitmete Soome ettevõtjate otsust kolida oma bürood ja tootmine Eestisse.

Eestis on hea tempoga taastumas ärikinnisvara turg. Colliers Internationali andmetel on Tallinnas puudus A-klassi büroohoonetest. Eelmisel aastal olid tühjad vaid 4-6% kirjutab Kauppalehti. Erinevus seisneb rendihinnas, mis on Tallinnas Helsingis asuvatest bürooruumidest vähemalt poole odavam.

Uusi hooneid on Talllinna kesklinna ehitatud küll vähe, ent nõudlus on just suurettevõtete poole pealt, keda huvitavad suured pinnad.

YIT Balti ja Ida-Euroopa piirkonna juhi Tom Sandviki hinnangul on Tallinna ärikinnisvaral naaberriikidest suuremad tuluootused. See pakub huvi ka välisinvestoritele, eriti Venemaa investoritele.

Kauppalehtile antud intervjuus kinnitab 1Parter osanik Juha Ajakainen, et Tallinna piirkonnas on nõudlus ka kaasaegsele tootmispinnale ning siin on hinnad isegi rohkem kui poole soodsamad Soomega võrreldes. „Kinnistuid on lihtne saada ning krundi hindades on olemas hinna sees ka kommunaalteenused, taristu, vesi, gaas, elekter,“ loetleb Ajakainen.

Soomest  voolab ettevõtted Eestisse

Lehe hinnangul on üha enam Soome ettevõtteid huvitatud Eestisse kolimisest. Üks suurimaid on ABB, kellel valmib tänavu kevadel uus tootmis- ja büroohoone, mille pind on 14 000 ruutmeetrit. Sellega saab Eestis asuva ABB kõikide ruumide kogupinnaks juba 45 000 ruutmeetrit.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed