Vink Tivoli arendusest: ei saa aru, kas ehitusluba tuleb või mitte

Möödunud aasta kevadel lõid Arco Vara ja Nordecon käed Kadriorus endise lõbustuspargi krundile kerkiva elamurajooni ehitustöödeks, kuid ehitus pole siiani alanud, kirjutab Äripäev.

 Toona lubati, et kopp lüüakse maasse sügisel, aga seda pole juhtunud. Küsimus on selles, kas arendusel on olemas ehitusluba, selle kohta räägivad osapooled erinevat juttu.

“Ehitusluba ei ole, protsess on veninud ning me ei ole saanud töödega alustada,” kirjeldas projekti seisu Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink, kelle ettevõte on arenduse juures ehitaja rollis. “Meie oleme püüdnud omalt poolt teha nii palju, kui lepinguga ja seaduse järgi on võimalik. Kahjuks ei ole me siiamaani saanud ehitusega alustada.”

Tallinna seisukoht pole selge. Vingi selgitusel ei ole ehitusloa n-ö väljaajamine lepingu järgi mitte nende kui ehitaja, vaid tellija – Arco Vara tütar?rma Tivoli Arendus OÜ – kohustus. Vingile on jäänud aga arusaamatuks, mis seisukohal Tallinna linn ehitusprojekti heakskiitmise ja ehitusloa väljastamise suhtes on.

Nimelt on linnaametnik kirjutanud projekti kooskõlastamise lehele: "Kooskõlastatud. Olen teadlik, et projekt ei vasta detailplaneeringule.” See on tekitanud Vingis ja ta kolleegides segadust: “Kummaline olukord on, me ei saa aru, kas see ehitusluba tuleb või ei tule meie lepingu mõistes.”

Mida tuuakse põhjuseks, loe 24. jaanuari Äripäeva paberlehest.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed