18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma projekteerimise tipptase esineb Tallinnas

27. veebruaril toimuval konverentsil „IntelProject 2013“ esineb tunnustatud Eesti soost Kanadas elav projekteerija ja arhitekt Tõnu Altosaar. Altosaar on projekteerinud hooneid Kanadas ja Aasias.

27. veebruaril konverentsil IntelProject 2013 esinev Altosaar on Torontos elav Eesti juurtega arhitekt, kes on partner Kanada ühes suuremas arhitektuurifirmas Bergman&Hamann. Altosaar on projekteeritud suurema osa uuematest pilvelõhkujatest Toronto südalinnas ning tema projekteeritud pilvelõhkujaid leidub ka paljudes teistes maailma suurlinnades.

Et Eestis on viimasel ajal üles kerkinud nii hoonete renoveerimine kui ka uute madala energiatarbimisega hooned, siis Altosaare sõnul on tema bürool hetkel käsil huvitavad tööd, kus renoveeritakse 50-ne aastased pilvelohkujad.

„Nende kaasajastamisel püüame teha kõik, et originaal ehitus säiliks. Praegu on ikkagi suur fookus hoonete jätkusuutlikkusel ja rohelisel ehitusel,” ütles Altosaar.

Kuidas luua hooneid, mis omavad väärtust ka tulevikus ning kuidas hoiduda hoonete projekteerimisel ja ehitamisel kui lühiajalistesse tarbeobjektidesse, räägib Altosaar konverentsil.

Konverentsi kohta leiad lisainfot SIIT

Altosaar on lõpetanud Toronto Ülikooli. Arhitektuuriettevõttes Bergman&Hamann alustas ta tööd 1967. aastal. Aastal 1975 sai ta samas firmas partneriks ning töötab seal tänase päevani seenior partnerina ning Lähis-Ida tegevdirektorina. Altosaarega on seotud mitmed suured projektid Indoneesias, Indias, Mehhikos ning Euroopas. Suurimate projektide hulka kuuluvad Torontos RBC Centre, Broakfield Placa, First Canadien Place ja First Canadien Centre (Calgary) ning mitmed suurejoonelised hotelliprojektid Niagara joa juures.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785