28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiatõhusus on üha populaarsem elamuarenduses

Energiatõhusus on saanud hoos sisse ka elamuarenduses. Tallinnas Villardi 9 kinnistul alustati oktoobris  uue kõrge energiatõhususega korterelamu ehitamisega. Majja on planeeritud 10 korterit ehitusmahuga 990 m2.

Kortermaja arenduse osas teevad koostööd Mitt & Perlebach ja Uus Maa Invest, ehitab Mitt & Perlebach, korterite müügiga tegeleb Uus Maa Kinnisvarabüroo.

„Korterite eelmüük on olnud edukas ja nädala jooksul on broneeritud kaks korterit. Inimestele meeldib, et tegu on nn uue aja arendusprojektiga, kus muuhulgas on oluline rõhk energiatõhususel. Majas on gaasiküte, soojatagastusega ventilatsioon, kasutatakse kvaliteetseid ehitusmaterjale,“ ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo müügimeeskonna poolt Margit Sild.

„Ehitajana on meie jaoks väga sümpaatne, et Villardi kortermaja väärtustab energiasäästu ja kasutab nii materjalide kui tehnoloogiate osas uuenduslikke ja läbimõeldud lahendusi,“ kommenteeris ehitusfirma Mitt&Perlebach juhatuse liige Kristjan Mitt.

„Tulevaste elanike jaoks tähendab see eelkõige kordades madalamaid energiakulusid, kui linnas keskmiselt, aga ka kontrollitud ja tervislikku sisekliimat. Villardi korterelamu puhul on panustatud väga palju soojustusele, hoone aknad ja uksed on ühed kõige soojapidavamad hetkel Eestis. Ventilatsioonisüsteemid on lahendatud selliselt, et suur osa majast välja minevast soojast õhust kasutatakse ära sissetuleva värske õhu kütmiseks. Ehitustehniliste lahenduste osas on kindlasti tegemist uue põlvkonna elamuga,“ lisas Mitt.

Hoones on kokku planeeritud 10 korterit suurusega 35, 4 – 90, 9 m². Majaaluses garaažis on autokohad, lisaks on korteritel panipaigad. Neljanda korruse penthouse tüüpi eluruumi päralt on 73 m² terrass. Villardi 9 uus kivimaja on oma energiatõhususe näitajatelt üks energiatõhusamaid omasuguste seas

Korterelamu valmib 2013. aasta augustis.

Kinnisvarabüroo Uus Maa OÜ on üks Eesti juhtivaid kinnisvaraettevõtteid, kus töötab tänaseks enam kui 120 kinnisvaraspetsialisti.

Mitt & Perlebach tegeleb hoonete ehitamisega ja kinnisvara arendamisega ning pakub ehituse ja arendamisega seotud finantseerimislahendusi.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785