Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 29. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: TAMREX talvetoodete katalooogis on kõik vajalik töödeks rasketes ilmaoludes 

Mitmed tööandjad seisavad silmitsi küsimusega: millised tööriided, -jalanõud ja -kindad oma töötajatele külma hooaja tuleku eel soetada.

TAMREXi praktika näitab, et tööriiete, -jalanõude, -kinnaste jms valimisele lähenevad erinevad tööandjad või töötajad mitmeti: neile võib oluline olla mugavus töötamise ajal ning läbi selle efektiivsema töötulemuse saavutamine, samuti on tähtis rõivastuse kaitseomadused, hea väljanägemine, vastupidavus ja muidugi hind. 

Tööandjad on erinevad, aga suurem osa edumeelsetest ettevõttetest nõuavad oma töötajatele rõivastust või töövahendit soetades eelkõige kvaliteeti, olles nõus maksma hinda, mida selle eest küsitakse. Siin on tegemist tugevalt töötajast lähtuva personalipoliitika ja ettevõtte ressurssidega targalt ümberkäimisega. Investeerides esmalt kvaliteetsemasse ja kestvamasse tootesse, saab olla kindel, et uued tuleb soetada mõnel juhul alles mitme hooaja pärast. Nii pole iga uue hooaja alguses enam mööda poode tormamist ja taas kõige vajaliku kokku korjamist. Lisaks on need tööandjad tähelepanu täheldanud olulist mõju firma mainele, kui nende töötajad näevad tänavapildis (kuhu iganes nad pärast tööd suunduvad: lapsele lasteaeda järgi, toidupoodi vms) väga head välja, olgugi veidi tolmuste, kuid trendikate töötunkedega.  

Teised tööandjad saavad töörõivastusse investeerida vähem – seda ei tasu häbeneda, sest TAMREX pakub tooteid ka keskmisest hinnaklassist, mis täidavad kõik standarditega kehtestatud kaitsenõuded ning pakuvad mitmel moel ka erinevaid lisafunktsioone. Ka keskmises hinnaklassis leidub väga häid ja nägusaid tööriideid, -jalanõusid ning –kindaid erinevate tööde jaoks.  

Kolmandad tööandjad ei saa mitmetel põhjustel oma töötajatele kõige paremat kraami lubada ning on sunnitud silmas pidama vaid madalat hinda. Et ohutus oleks tagatud kõikides erinevate võimalustega ettevõtetes, pakume ka väga soodsaid töörõivaid, -jalanõusid ning -kindaid, mis hoolimata kõigest täidavad neile kehtestatud nõuded, sest eelkõige on tähtis töötaja elu ja tervis. 

Töörõivastuse valikul kehtib levinud ütlus: „me pole nii rikkad, et osta odavaid asju“, sest tööriie peab mõnikord vastu pidama väga keerulistele ilma- või töötingimustele. Töörõivastust kantakse üldjuhul kogu tööaja kestel, mis parimal juhul on kaheksa tundi päevas ja viis päeva nädalas. Sellisele intensiivsusele peavad vastu vaid parimad materjalid ja hoolikalt läbimõeldud nüanssidega tooted. 

Milliseid riideid vajavad töötajaid talvel? 

Külmade ilmade saabudes soovitame riietuda kihiliselt, siis ei jää töötajad haigeks ning tunnevad end töötegemise ajal mugavalt ja soojas. Üha enam pälvib tähelepanu tööpesu (seni rohket kasutust leidnud sportlaste hulgas), mis võib nimetada kihilise riietumise alustalaks.

Tööpesu ehk kõnekeeles soe pesu pole paks, raske, ebamugav või villane pesu, vaid õhuke, spetsiaalsest sünteetilisest materjalist valmistatud pikkade käistega aluspesusärk ning pikad aluspesupüksid, mille ainus eesmärk on juhtida niiskus (tekib higistamise tulemusena) keha pinnalt eemale järgmistesse kihtidesse. 

 Kui keha pinnal olev niiskus põhjustab töötaja/sportlase külmetumist, siis vahekihti ja sealt edasi väliskihi siseküljele pesu abil juhitud seesama niiskus ja soojus töötab juba pesukandja kasuks, hoides teda soojas tema enda tekitatud soojusega.  

Kolmandat kihti nimetataksegi väliskihiks, mille valik sõltub suuresti välistingimustest. Vihmase ilma korral peaks meil seljas olema veekindel vihma jope, krõbeda pakasega soojapidav talvejope. Olgu öeldud, et talvised tööjoped ei ole enam paksud, rasked ja jäigad vaid õhukesed, kerged ja mugavad kanda. Sooja hoiavad nad tänu spetsiaalsetele materjalidele, mis ei lase vihma, tuult sisse ega sooja välja. 

Tööpesu ja vahekihi valikul peab teadma, et need „töötavad“ eelpool nimetatud moel AINULT juhul, kui neil on kokkupuude eelmise kihiga, st tööpesu peab liibub tihedalt vastu keha ning vahekiht peab omakorda olema vastu pesu. 

 

TAMREXi värske kataloog on saadaval kõikides TAMREXi müügipunktides. Samuti saab selle alla laadida TAMREXi veebikodu aadressil www.tamrex.ee avalehel paremal asuvast tulbast või tellida tööle/koju helistades numbrile 654 9900.

Soovime Teile arukaid ostuostuseid ja edukat algavat sügis-talvehooaega!

 Selle artikli ilmumist toetas TAMREX.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785