24. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tules hävinud Haapsalu  hoolekandeasutus sai uuele hoonele nurgakivi

Haapsalus asetati täna nurgakivi ligi tuhande rutumeetri suuruses hoones erivajadustega laste hoolekande- ja tegevuskeskusele, mis rajatakse möödunud aasta veebruaris tules hävinud Haapsalu väikelastekodu asemele.

Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on hoone planeerimise juures ära kasutatud parima praktika, mida ettevõte on kogunud lasteaedade ja erikoolide renoveerimisel ning ehitamisel.

Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel rajatava hoone on projekteerinud Arhitektuuribüroo FP OÜ ja valmis ehitab AS Remet. Ehitustööd lõppevad järgmise aasta aprillis ning lähevad maksma koos käibemaksuga 1,45 miljonit eurot.

Hoolekandeasutuses saavad omale nõuetekohased ruumid lasteaiarühm, tegevus- ja toimetulekukeskus, teraapiakeskus, kriisikeskus ja administratsioon. Samuti tuleb hoonesse köök ja söögituba ning mitmed abiruumid.

Haapsalu hoolekandekeskuse juhataja Peeter Alekandi sõnul loob hoone valmimine uued võimalused Haapsalu ja selle lähipiirkonna erivajadustega lastele. „Tänapäevane ja just puuetega laste vajadusi arvestav keskkond on toeks kvaliteetse alus- ja toimetulekuhariduse andmisele,“ ütles Alekand. „Uues hoones olev tervise ja teraapiakeskus võimaldab SA Haapsalu Hoolekandekeskusel välja arendada uusi tervise edendamise teenuseid.“ lisas Alekand.

Hoone rajamise kulud kaetakse ERGO Kindlustuse AS-i kahjuhüvitusest ja riigieelarvest.

Siseministeerium on volitanud Riigi Kinnisvara AS-i esindama ministeeriumi kõigis lepingulistes toimingutes Haapsalu hoolekandeasutuse hoone ehitamiseks vajalike riigihangete korraldamisel ja ellu viimisel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785