Autor: Kristo Kiviorg • 22. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukaim kinnisvarabüroo hoiab madalat profiili

2011. aasta tulemuste põhjal parimaks kinnisvarabürooks tõusnud Fond Control juhtkond hoiab madalat profiili ning oma plaanidest ja mõtetest rääkida ei soovi.

Ainus, keda on võimalik telefoni teel regulaarselt tabada ja kes ka veidi rääkima nõustub, on firma sekretär. Tema jutt on lühike ja konkreetne: "Tööd on piisavalt ja meil läheb hästi."

Eks see nii ongi, sest 2005. aastal loodud firma (tollal Ere Real Estate) ärimudel on lihtne - nad otsivad turuväärtuselt kasvupotentsiaali omavaid maju ja kortereid, teevad need korda ja müüvad maha. Väiketegijana seitse aastat tagasi alustanud ettevõtte on selle ajaga kasvanud märkimisväärselt, olles eelmisel aastal käibelt üheteistkümnes 43 kinnisvaraettevõtte seas.

Viis aastat tegeles 2011. aasta majandustulemuste põhjal kinnisvarabüroode TOPi võitnud firma ainult kinnisvara vahendamisega, 2010. aastal otsustati ka kinnisvaraarendusega tegelema hakata. Selleks loodi märtsis 2009 eraldi juriidiline keha Fond Control OÜ. Kuna eelmise aasta TOPi n-ö võrdlusbaasiks on just 2010. aasta, siis ettevõtte tõusu esikolmikusse väga suureks üllatuseks pidada ei saa.

Oma tegutsemisaastate jooksul on ettevõte osalenud aktiivselt Tallinna Linnavaraameti korraldatud enampakkumistel, eelmisel aastal näiteks lisandusid firma bilanssi Tallinna linnale kuulunud korteriomandid Graniidi ja Kaupmehe tänaval jne. Praegu on ettevõtte kodulehe andmeil neil müügis näiteks paar pisikest värskelt renoveeritud korterit Tallinna kesklinnas Villardi tänaval ning lähiajal on müüki tulemas korterid mitmel pool pealinnas - näiteks Pelgulinnas Roo tänaval ja kesklinnas Suur-Ameerika tänaval.

Fond Control OÜ kuulub ametlikult kahele 30-ndates aastates vene noormehele Maksim Sorokinile ja Dimitri Perepelitsõnile, firma juriidiliseks aadressiks on märgitud Tornimäe 7 korrusmaja. Samale aadressile on veel märgitud Sorokini ja Perepelitsõniga seonduvate värskete firmade Reserv Invest OÜ ja Via Prima Millardum OÜ juriidiline aadress.

1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter ütles TOPi võitnud firma käekäiku kommenteerides, et teenusemüüki ei saa võrrelda kinnisvarasse investeerimisega, kuid just klassikalist nn bürooteenust Fond Control ei paku. Seetõttu pole Fond Control Martin Vahteri jaoks teada-tuntud ettevõte, kelle tegemistel oleks silma peal hoidnud.

Kinnisvarabüroode 2011. aasta TOPi võitjaFond Control OÜ

Tegevusala: kinnisvarabüroode tegevusOmanikud: Dmitri Perepelitsõn 50%, Maksim Sorokin 50%Tegevjuht: Maksim Sorokin

Tulemused:

käive oli 2011. aastal 442 000 eurotkäibekasv võrreldes 2010. aastaga 3,39 kordaärikasum oli 128 000 eurotvõrreldes 2010. aastaga kasvas kasum 104 000 eurot.Ettevõtte rentaablus: ulatus ligi 30 protsendini.

Vaata kinnisvarabüroode TOPi tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785