12. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Egon Mats: ka välisturgudel tuleb pingutada

Tuleval aastal üritame saavutada kasvu väljaspool riigipiiri, aga ka see tuleb vaid tubli töö tulemusena, rääkis AS Lasita Aken juhatuse esimees Egon Mats tänasel Äripäeva ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu seminaril „Ehitusmaterjalide tootjate äriplaan 2013“.

„Ega meil kusagilt mingit väga hüppelist kasvu tulemas pole. Kui ehitusmahud ka kasvavad, siis üks rahaline väärtus on kindlasti hindade kasv,“ arvas Mats. 

Mahulise kasvu osas ei julge Mats enda sõnul midagi loota, sest CO2 kvoodirahasid enam ei tule ja muud Euroopa Liidu toetused on ka veel ebaselged.

„Oma äriplaani tehes me koduturule nii väga ei looda ja kasvu üritame saavutada väljaspool riigipiiri. See aga peab olema tubli töö tulemus, sest ega ka ümberkaudsetes riikides pole suurt kasvu oodata,“ tõdes juht.

Peame muutma oma tööd efektiivsemaks - kas vähemate inimestega hakkama saama või olemasolevatega rohkem tootma, märkis Mats.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785