14. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalide tootjad Aasta Ettevõtja nominendid

Tänavusele Ernst & Youngi Eesti Aasta Ettevõtja tiitlile kandideerivad 6 ettevõtjat, kellest kaks on ehitusmaterjalide tootjate sektorist, Ivar Paplavskis Aeroc ASist, Kaido Maisvee Lasita Maja AS-ist.

„Eesti Aasta Ettevõtja poolfinaalis kandideeris tänavu 16 ettevõtjat, kes valiti välja ligi 900 ettevõtja hulgast. Finaali jõudis neist kuus edukat ja säravat isiksust, kes kõik esindavad väga erinevaid tegevusvaldkondi,“ rääkis Ernst & Young Baltic ASi juhatuse liige ja partner Ranno Tingas. „Aasta Ettevõtja on üks prestiižsem ettevõtjatele suunatud konkurss, mida korraldatakse 50 eri riigis ja 140 linnas üle maakera ning konkursil osalevate ettevõtjate valdkonnad katavad ära 93% maailma majandusharudest.“

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 tiitlile kandideerivad: Igor Berman Elme Metall OÜst, Ivar Paplavskis Aeroc ASist, Kaido Maisvee Lasita Maja ASist, Oleg Ossinovski Skinest Rail ASist, Rain Rannu Fortumo OÜst ning Ruth Oltjer Chemi-Pharm OÜst. Eesti Aasta Ettevõtja 2012 kuulutab 8. novembril Nokia kontserdimajas toimuval galal välja president Toomas Hendrik Ilves.

Žürii hinnangul on Eesti tänavuste  finalistide näol tegemist äärmiselt edumeelsete ja tugevalt tulevikule orienteeritud ettevõtjatega – neid iseloomustab leidlikkus tulla toime pidevalt muutuvate majandusolude ja uute tehnoloogiatega, samuti on nad kõik juba vähemal või rohkemal määral heitnud pilgu Eestist väljapoole.

„Samuti tõusis selgelt esile finalistide huvi panustada sotsiaalsetesse tegevustesse – näiteks heategevusse, kuid kõrgelt hinnati ka ärieetikat ja teisi sarnaseid põhimõtteid, mis parandavad kohalikku äri- ja elukeskkonda,“ selgitas Ranno Tingas.

Eesti Aasta Ettevõtja konkursil kandideerivad ettevõtete omanikud või omanikest juhid. Hindamise esimeses järgus analüüstakse kandidaatide kolme aasta majandustulemusi, seejärel viiakse kandidaatidega läbi kahetunnine põhjalikum intervjuu, kus nad saavad avada oma maailmavaateid ja juhtimispõhimõtteid.

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Jaan Männik (Eesti Pank) ja Priit Alamäe (Nortal AS, Eesti Aasta Ettevõtja 2011 esindaja).

Eesti parim ettevõtja sõidab kevadel Monte Carlosse, et esindada Eestit maailma parima ettevõtja ehk World Entrepreneur Of The Year konkursil, kus tal on võimalus kogemusi jagada 50 riigi parima ettevõtjaga.

Konkursi peakorraldaja Ernst & Youngi koostööpartnerid Eesti Aasta Ettevõtja 2012 konkursil on Lexus, Ergo Kindlustuse AS, Eesti Ekspress ja LHV Pank AS.

Ernst & Young Baltic AS on Baltimaade juhtiv konsultatsiooni- ja audiitorbüroo. Ernst & Youngi Eesti esinduses töötab ca 100 inimest. Rahvusvaheliselt on Ernst & Young 152 000 töötajaga 140 riigis suuruselt teine ja kõige kiiremini kasvav majanduskonsultatsioone pakkuv ettevõte maailmas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785