11. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva Gate tegi Sisekaitseakadeemiale pakkumise

Kreenholmi maa-ala arendusega tegelev OÜ Narva Gate pakub Sisekaitseakadeemiale uusi ruume Kreenholmi arendusse Narva.

Narva Gate OÜ (NG) tegevjuhi Jaanus Mikki sõnul tegi NG möödunud aasta lõpus Riigi Kinnisvarale omapoolse pakkumise. „Meediast on olnud kuulda, et kolimine võib minna maksma kuni 100 miljonit eurot. Meie pakkumine oli 38 miljonit eurot. See sisaldas meie territooriumil oleva ajaloolise Georgi vabriku renoveerimist, uue õppehoone ja staadioni ehitamist. Meil on olemas taristu koos hoonete ja kõigi kommunikatsioonide ning ligipääsudega. Akadeemia saab niimoodi omale konkreetse asukoha, kus kõik vajalik on samas kohas. Narva ootab Sisekaitseakadeemiat – see elavdab siinset elu märkimisväärselt, andes linnale töökohti ja olles impulsiks Kreenholmi edasisele arengule. Samuti tooks see samm oluliselt rohkem Eesti riiki Narva,“ märkis Mikk.

NG sõnul on nad suutelised Sisekaitseakadeemiale vajalikud hooned välja ehitama kahe aastaga. Vastav detailplaneering on juba kehtestatud.

Sisekaitseakadeemiale pakutav Georgi vabrik asub Georgi saare Narva väiksema kose ääres ja selle projekteeris Paul Alisch (1899).

23. augustil kinnitas Narva Linnavolikogu arendaja OÜ Narva Gate algatatud Kreenholmi maa-ala detailplaneeringu, mille järgi jagatakse olemasolevad kinnistud 70 uueks sotsiaalmaa, liiklusmaa, elamumaa, ärimaa ja veemaa sihtotstarbega krundiks. Planeeringu koostaja on Sweco Projekt, projekti mahulise osa autor on Allianss Arhitektid.

OÜ Narva Gate on Rootsi investeerimisfirma Gabrielsson Invest AB ja Rootsi kinnisvarafirma CA Fastigheter AB ühisfirma.

 

Kreenholmi arendus
Foto: Narva Gate OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785