27. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõre: kvoodiraha lõpp lööb valusalt väiksemaid ettevõtjaid

Riigi Kinnisvara CO2 projektidirektori Andrus Kõre sõnul lõi kvootide müügi eest renoveeritavate objektide töömahu suurenemine võimalusi väikeste ehitusfirmade tekkeks maakondades.

Äripäeva ja Advokaadibüroo Glimstedt koostöökonverentsil „Uus keskkonnaõigus – mõjud võimalused ja riskid ettevõtjale“ tõi Kõre esile, et saastkvootide müügi eest kasvas kiiresti töömahtude hulk, mis andis palju võimalusi just maakondades tegutsevatele väikestele ehitusettevõtetele, kes renoveerimistöid teostasid.

Küsimuse, mis saab pärast seda, kui CO2 projektid teostatud saavad, polnud Kõre positiivne. „Kindlasti toob kvoodiraha projektide lõpp suurema ehitusmahtude languse. Suuremat mõju avaldab see just väiksematele ehitusettevõtetele, kes tegutsevad maakondades ja kes tänu kvoodirahast tulenevate renoveerimisprojektidele tööd said.,“ märkis Kõre.

„Ei usu, et see suurematele ehitusettevõtjatele mingit erilist mõju avaldaks,“ lisas Kõre.

"Riigi Kinnisvara tulevikku see ei mõjuta. Pigem on ees oodata suurejoonelisemat laienemist," oli Kõre positiivne, kuid mainis, et täpsematest plaanidest on veel vara rääkida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785