Autor: Virge Haavasalu • 27. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Favoriit Tsäkko kohale

Esmaspäeval lõpeb dokumentide esitamise tähtaeg kandideerimaks maanteeameti juhi ametikohale, ent juba räägitakse praegusest teedeinseneri haridusega Teede Tehnokeskuse juhist Ilmar Jõgist kui uuest juhist.

Äripäevani jõudis info, et siseringis on konkursi võitja ehk maanteeameti uus juht juba teada ning et selleks on Ilmar Jõgi. Kuuldusi kommenteerides ütles Jõgi, et selleks pole mingit alust, sest ta ei ole isegi dokumente esitanud. "Tegemist on ikkagi avaliku konkursiga ja ma ei usu, et avalik konkurss on vaid farss," sõnas Jõgi.

Ta kinnitas, et teeb otsuse esmaspäeval, kuid pidas samas täiesti loogiliseks, et tal on huvi kandideerida. "Mul on suur suhtlusvõrgustik nii teede kui nii mõneski teises valdkonnas," lausus ta. "Miks mitte kandideerida."

Küsimusele, kas talle on tehtud ettepanek konkursil osaleda, ütles Jõgi, et sõbrad ja tuttavad on sama küsinud, viidates tema tööle ja haridusele. Jõgi ütles, et kandideerimist sellesse ametisse ta ei karda, sest luukeresid tal kapis ei ole.

Tema kinnitusel ei ole majandusminister Parts ega keegi teine kõrge ametnik talle teinud ettepanekut ametisse kandideerida, nii et kui otsus peaks sündima, tuleb see puhtalt tema enda sisemisest vajadusest. "Jalkat koos ei mängi ja ratast koos ei sõida. Oleme küll Partsiga "sina" peal, kuid see on Eesti Vabariigis üpris tavaline," kommenteeris Jõgi suhteid Partsiga.

Jutu peale, et nn siseringis on konkursi võitja või uus juht juba ära otsustatud, hakkas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts naerma, küsides vastu, millises siseringis ja kuidas see võimalik on. "Kindlasti mitte," kinnitas ta tõsinedes ja lisas, et välistab sellise võimaluse.

Kuidas kommenteeris Juhan Parts käimasolevat konkurssi ja millised on tema ootused maanteeameti uuele juhile, loe tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785