18. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskus: puittoodete  müügimahud  kahanevad

Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul näitasid selle aasta esimesed kaks  kuud positiivset trendi, aga märtsikuu tõi kaasa mõningase puidutoodete müügi taandumise. Põhjuseks võib olla puidutööstuste ekspordi vähenemine ja Põhjamaade majanduskasvu pidurdumine.

Eesti probleemiks on ka aegunud seadusandlus. Näiteks piirab üks 2005.aasta määrus  avalike hoonete puidust ehitamist. "Just nüüd oleks õige aeg alustada mõne puidust avaliku hoone ehitamisega, see elavdaks puidusektorit ja annaks positiivse tõuke kasutada rohkem puitmaterjali ka erasektoris. Puit on kõige inimsõbralikum ehitusmaterjal," lisas Matsalu.

Kaubagruppidest näitas suurimat tõusu puidupõhiste plaatide müük, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oli kasv üle 50%. Enamus plaatide müügist moodustavad tarned Eesti puitmajade tootjatele ja mööblitööstustele, mõlemad on orienteeritud peamiselt ekspordile. Sae- ja höövelmaterjali müük vähenes umbes 20% , peamiseks  põhjuseks  on  hööveltooteid  eksportivate tööstuste tootmismahtude langus .

AS Puukeskuse 2012. aasta esimese kvartali käive oli kokku 2,1 miljonit eurot. Võrreldes 2011. aasta tulemusega jäi see samale tasemele. Ettevõtte  esimese kvartali tegevuskasum oli  30 000 eurot. Samal perioodil eelmisel aastal oli AS Puukeskus väikeses kahjumis. Kogu Puukeskuse kontserni käive oli esimeses kvartalis kokku 60 miljonit eurot.

AS Puukeskus on üks juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996.a ning on Soomes 1924.a tegutseva Puukeskus OY tütarettevõte Eestis. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785