22. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renoveeritud kortermaja on kinnisvaraturul hinnas

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi kinnitusel on renoveeritud kortermajades asuvad korterid kinnisvaraturul minevam kaup, erinevalt korda tehtud korter renoveerimata majas.

"Kinnisvaraturul lähevad kindlasti paremini kaubaks korterid täielikult renoveeritud kortermajas, kus elukeskkond vastab parimatele kaasaegsetele tingimustele. Maja on soe ja kena, ventilatsioon hea ning küttearved rahakotisõbralikud," loetles Mardi renoveeritud elamu eeliseid.

"Korteri ostmisel osatakse sellega juba arvestada ning paljud ostjad uurivad ka renoveerimata elamu puhul esmajoones, et millal on ühistul plaan maja korda teha," rääkis Mardi.

Käimasolevat KredExi teavituskampaaniat "Too oma kodu 21.

sajandisse!", mille eesmärk on tõsta teadlikkust korterelamute renoveerimise võimalustest elanikkonna seas hindas Mardi väga vajalikuks. 

"Kindlasti tuleb mainida, et riigi rahaline tugi ehk KredExi toetus kortermajade renoveerimist plaanivatele ühistutele hädavajalik, sest enamjaolt takistab renoveerimisplaane just rahanappus. Äärmiselt tervitatav, et tänu Eesti CO2 kvootide müügist saadud vahenditele eraldatakse taas KredExi kaudu korteriühistutele otsetoetusi renoveerimistöödeks, loodetavasti jätkab riik sel moel ühistute toetamist ning ühistud neid toetusi ka aktiivselt ära kasutavad," sõnas Urmas Mardi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785