12. märts 2012
Jaga lugu:

Jaano Vink: riskijuhtimine mängib üha enam olulist rolli ellujäämisel

Ehitusettevõtte Nordecon juhatuse esimees Jaano Vinki sõnul pööratakse vähe tähelepanu komplitseeritud ehitusprotsessidele tervikuna ning nende arengule.

„Ehitusturule saavad alles jääda ja edukaks osutuda ainult need ettevõtted, kes on laiendanud riskide juhtimise kontseptsiooni väljapoole ehitusplatsi ning osanud siduda ettevõtte sisesed (eelarvestamine, finantsplaneerimine jne) ja välised (tellija maksekäitumine, inflatsioon jms) ohud ja võimalused ühtsesse riskide hindamismudelisse,“ märkis Vink..

Vinki sõnul väärib Eesti ehitusturu valguses vahest enim esile tõstmist riskijuhtimise olulisusele.Et vähendada riske, juhtida keerukaid projekte ning vastata tõhusalt nõudmise kasvule otsivad ettevõtted võimalusi muuta oma hanke- ja tarneahelat efektiivsemaks.„Vaatamata jõupingutustele esineb riskijuhtimise osas puudusi,“ märkis KPMG Baltics OÜ kinnisvara- ja ehitussektori juht Eero Kaup.„Ligi 54 protsenti KPMG uuringule vastanutest tõdes, et nad ei suutnud eelnevalt tuvastada riskikohti, mis viisid pärast marginaalide kahanemiseni ning vaid 36 protsenti leidis, et nende projektide ülevaatamise protsessid on tõhusad,“ lisas Kaup.Ligi 60 protsenti vastanutest ütles, et selle valdkonna parandamine tõstab kasumeid ja kasvatab rahavooge. Kuna projektid muutuvad keerukamaks, on marginaalide säilitamine ning riskide piiramine enamusele vastanutest suureks mureks, nii et 45 protsendi arvates on kõige tähtsam riskide hindamine, märgib KPMG oma värskes uuringus.Seetõttu vääriks Eesti ehitusturu valguses vahest enim esile tõstmist uurimises osalenud ehitusettevõtete poolt antud hinnang riskijuhtimise olulisusele.Uuringu saab tutvuda siin

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee