6. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulberg: TOPi planeering vastab Pirita üldplaneeringule

Ehitusfirma Rand&Tuulberg nõukogu esimehe Aivar Tuulbergi sõnul on TOPi ala esialgset planeeringut kärbitud kõvasti, ent vastab 100%-liselt üldplaneeringu nõudmistele.

Tuulbergi sõnul lähitulevikus TOPi ala maatükiga muutusi ei toimu. „Lähitulevikus peame seal ikka autoparklat, mis paraku seisab tühjana. Peale planeeringu kehtestamist on plaanis korraldada rahvusvaheline arhitektuurikonkurss. Eks siis paistab,“ märgib Tuulberg.

Rand&Tuulberg on avatud koostööle, kui soovitakse vaidlusalusele maatükile ehitada Eesti Kunstiakadeemia või mõni teine avalik hoone. „Kui EKA-l enda plaanid selgemaks saavad ja neil huvi meiega koostööd teha on, eks siis räägime läbi,“ ütles Tuulberg.

Tuulbergi sõnul on maa-ala planeeringu osas tehtud pidevalt koostööd, ent tulemusi on takistanud pakutule kompromissitu suhtumine. „Koostöö on olnud töine aga kahjuks aeganõudev. Planeeringut on kõvasti kärbitud ja hetkel vastab tulemus 100%-liselt Pirita Üldplaneeringule, mis on meie jaoks ülemuslik dokument ja mida pole ka Pirita Seltsid ja elanikkond vaidlustanud,“ lisas Tuulberg.

Tuulbergi sõnul võetakse olukorda rahumeelselt ning ollakse avatud igasugusele koostööle, et tulemus oleks ootuspärane.

Alloleval pildil on välja toodud vaidlusalune maatükk. Vaidlus käib pildil keskel oleva kolmnurkse väheväärtusliku männiheki (klumpi) mahalõikamise üle, kuhu soovitakse pargi rajamist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785