Ministeerium auditeerib EKA kinnisvara

Haridus- ja Teadusministeerium soovib saada täpset ülevaadet Eesti Kunstiakadeemia kinnisvaraga seotud tegevuse õiguspärasuse kohta ja algatab seetõttu õppeasutuses riikliku järelevalve kinnisvaraga seotud küsimustes.

Järelevalve läbiviimisse kaasatakse vajadusel eksperte, kelle hulka kuulub ka Eesti Kunstiakadeemia kuratooriumi poolt määratav esindaja, teatas ministeerium.

Riikliku järelevalve tulemuste kohta esitatakse haridus- ja teadusministrile vahearuanne 9. veebruariks ja kokkuvõte hiljemalt 27. veebruariks.

Tänane Postimees kirjutab, et Haridus- ja teadusministeerium valmistab ette sundvalduse seadmist Eesti Kunstiakadeemia (EKA) naabri suhtes, kes ei nõustu EKA uue hoone ehitamisega kaasneva päevavalguse vähenemisega talle kuuluvas majas.

Sundvalduse seadmine on sundvõõrandamise leebem alternatiiv ehk kinnisasjale üldistes huvides kitsenduste kohaldamine juhul, kui sundvõõrandamine ei ole otstarbekas.

"Insolatsiooniküsimus on probleem number kaks. Probleemiks number üks jääb ikkagi detailplaneering ja niikaua kui kohus pole selle osas oma otsust teinud, ei saa sundvalduse seadmist tegelikult lõpule viia. Sest kui see detailplaneering meie kaebuse alusel tühistatakse, siis ei saa ehitada EKA hoonet ja järelikult ei ole vaja ka sundvaldust seada," kommenteeris EKA krundi kõrval asuva Tartu mnt 7 elamu omaniku Ester Palmi esindaja Andry Krass.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed