Autor: Mariliis Pinn • 14. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alla 20 000 inimese deklareeris üüritulu

Maksu- ja tolliameti andmeil deklareeriti 2011. aasta deklareerimisperioodil üüritulu 2941 deklaratsioonis, mille alusel tuleb rendileandjal endal tasuda saadud kasult tulumaksu.

Lisaks on 17 011 tuludeklaratsioonis deklareeritud renti, üüri, litsentsitasu nii, et rentnik või üürnik on juba igakuiselt välja makstud rendi- või üüritasult pidanud kinni tulumaksu. Üldjuhul on nimetatud juhtudel tegemist juriidiliste isikutega, kes on kohustatud tulumaksu kinni pidama.

Selle numbri sees on nii korterite üürimine, maade rentimine kui ka mitteeluruumide rentimine, samuti litsentsitasu.

Kui isiku ainuke tulu on korteri üürimisest saadud tulu, mis jääb aga alla maksuvaba miinimumi ehk 1728 euro aastas, siis ei ole ta kohustatud esitama deklaratsiooni ega tasuma tulumaksu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785