Autor: Mariliis Pinn • 31. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turul on lao- ja tootmishoonete defitsiit

Äripindade turul on kitsas käes kvaliteetsete lao-, tootmis- ja kaubanduspindade osas. 

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade tegevjuht Mika Sucksdorffi sõnul pole pärast kinnisvaramulli lõhkemist uute laohoonete ehitamist alustatud, kuna polnud nõudlust.

"Nüüd aga läheb ekspordisektoril paremini ning paljud välisfirmad otsivad omale lao- ning tootmishooneid,” märkis ta.

Kinnisvaraportaali City24 andmete põhjal on Harjumaal pakkuda üle 900 laopinna. Hinnanguliselt ca 5% neist on uued ja  20% renoveeritud. Uute laopindade hinnad jäävad vahemikku 2–6,90 eurot ruutmeetri kohta. Renoveeritud laopindu leidub hinnavahemikus 2–9,30 eurot ruutmeetri kohta. “Suurt hinnatõusu näha pole, sest turule on tulemas renoveeritud pindu,” ütles Sucksdorff.

Sucksdorffi sõnul vähendab  laopindade atraktiivsust kehv ühistranspordiühendus, liiga väikesed uksed või estakaadi ning küttesüsteemi puudumine. “Populaarsed on väikse esinduse ja büroopinnaga laod,” lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785