26. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiirgur end õhu soojendamisele ei raiska

Soojuskiirgurid, mis ei soojenda õhku, vaid esemeid ja inimesi, võimaldavad küttekulude kokkuhoidu olukorras, kus kogu pinna kütmine pole vajalik ega otstarbekas.

Kiirgurid töötavad elektri baasil ning neid saab kasutada nii tööstustes kui ka kodumajapidamistes, nii sise- kui ka väliskütteks. Seadmed on sobilikud tingimustes, kus on kütmata ruumid, suured soojuskaod või ruume kasutatakse ebaregulaarselt.

Airvitamine Grupp OÜ tegevjuht Valdur Kaus kinnitas, et siseruumides suudab 2 kW võimsusega kiirgur sõltuvalt ruumi soojavajadusest katta 10–15 m2 pinda.

“Kui ruumis pole ka üldse kütet, saab vajaliku piirkonna üsna odavalt ära soojendada. Võtame näiteks suure tootmishalli, kus inimesed töötavad vaid ühes nurgas. Kiirgur soojendab ära tööpiirkonna ja on töös vaid siis, kui inimesed on ruumis. Kui radiaatori soojenemine võtab aega, siis kiirgur hakkab kohe sooja andma. Siit tuleb ka kulude kokkuhoid,” märkis Kaus.

Kiirgur sobib ka köetavatesse ladudesse, kus ei soovita üldtemperatuuri kõrgel hoida. “Tavalahendustega võrreldes on kiirgur mõnel juhul isegi viis korda säästlikum,” märkis Kaus ning tõi näiteks laohoone, kus 20kraadist üldtemperatuuri on alandatud 10 kraadile.

Loe soojuskiirgurite paigaldamisest ja valikust pikemalt tänase Äripäeva ehituse rubriigist. Päevapileti selleks saad soetada SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785